Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Chomutov udolal Pardubice, Červenka si při debutu připsal dvě asistence

Chomutov - Obnovená premiéra v extralize v dresu Chomutova vyšla Romanu Červenkovi náramně. Reprezentační útočník si v utkání s Pardubicemi připsal dvě asistence, když stál za úvodním gólem Růžičky mladšího i za vítěznou brankou Vondrky minutu před koncem zápasu. Vondrka ještě o chvíli později završil do prázdné brány na konečných 3:1 pro Chomutov. Růžičkovi svěřenci tak podruhé vybojovali všechny tři body za vítězství.

Roman Červenka
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Piráti byli od začátku lepším týmem, což se odrazilo i ve třech přesilových hrách v první třetině. Vyloženou příležitost měl v 7. minutě v signalizované výhodě Hovorka, ale po přihrávce zpoza branky se mu puk svezl po hokejce. Ve druhé přesilovce přišla další šance Chomutova, Chlouba ale nastřelil jen tyč. Severočeši využili až třetí přesilovou hru, střelu Rutty od modré čáry tečoval Růžička.

I ve druhé třetině se hrál z obou stran rychlý hokej, aktivnější byly Pardubice, které využívaly chyb chomutovské obrany. Vypracovaly si i první vážnou příležitost, když v přesilové hře trefily levou tyč Kopřivovy branky. Následně mohli přidat druhý gól Červenka s Vondrkou, svůj brejk ale ideálně nezakončili. Ve 28. minutě se po samostatné akci ocitl sám před domácí brankou Rolinek, ale jeho střela z bekhendu skončila těsně mimo.

O minutu později už Pardubice vyrovnaly. Zpoza branky vyjel Tybor a "zasunul" puk mezi betony Kopřivy. Pardubice opanovaly prostřední část hry i střelecky, na střely vyhrály 20:8. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov - Pardubice

V závěrečné dvacetiminutovce se hned v 42. minutě do šance dostal hostující Starý, ale z bezprostřední blízkosti Kopřivu neprostřelil. Domácí si vypracovali největší příležitosti v přesilové hře, ale žádná ze střel elitního tria Červenka, Vondrka, Růžička neskončila v Maxwellově brance.

Chomutov nevyužil ani další přesilovou hru, Vondrkova dorážka skončila na hrudi pardubického brankáře. Pardubice se svojí početní výhodou naložily stejně, dokonce si nevypracovaly ani žádnou gólovou příležitost a Piráti se bez problémů ubránili.

Stejně jako v prvním domácím utkání s Mladou Boleslaví rozhodl Chomutov o svém vítězství v samotném závěru. Po Červenkově přihrávce zpoza branky se z první prosadil Vondrka. Konečnou podobu dal poté výsledku chomutovský kapitán při power play hostí.

Piráti Chomutov - HC Dynamo Pardubice 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 14. V. Růžička ml. (Rutta, Červenka), 59. Vondrka (Červenka), 60. Vondrka (V. Růžička ml.) - 29. Tybor. Rozhodčí: Fraňo, Hrubý - Hynek, Zavřel. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 5036.

Chomutov: M. Kopřiva - Rutta, Redlihs, Rýgl, Dlapa, Kranjc, Drtina, Bláha - Hovorka, D. Květoň, Hřebejk - Červenka, V. Růžička ml., Vondrka - Chlouba, Kämpf, Sklenář - L. Květoň, D. Kaše, Tomica. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.
Pardubice: Maxwell - Gregorc, Čáslava, Štajnoch, Havlík, Roupec, Šeda, Bokroš, Ščotka - P. Sýkora, Tomášek, Rolinek - J. Svoboda, Divíšek, Starý - Havlík, Marcinko, Tybor - Moučka, Nahodil, Poulíček. Trenéři: M. Říha ml. a Baďouček.

Jan Šťastný (Chomutov): "Mužstvo jsme upozorňovali na to, že Pardubice dvakrát prohrály a jedou k nám zlomit nepříjemnou sérii. Měly jsme výborný vstup do utkání, možná i díky přesilovkám jsme dostali soupeře pod tlak. Kromě jednoho gólu jsme šance ale nevyužili. Ve druhé třetině jsme přestali bruslit a jenom zásluhou vynikajícímu výkonu brankáře jsme šli do třetí třetiny za vyrovnaného stavu. Před třetí třetinou jsme mužstvo upozorňovali, abychom nebláznili a byli jsme trpěliví. Čekali jsme na chybu a ta přišla na konci. A Roman Červenka tou přihrávkou ukázal, v čem je geniální."
Václav Baďouček (Pardubice): "V první třetině jsme se dostali pod tlak díky častým vyloučením. Jednu přesilovku domácí využili. Ve druhé třetině byla aktivita na naší straně. Kdybychom proměnili šance, mohlo se utkání vyvíjet jinak. Nám se to ale nepovedlo a v závěru utkání přišla naše hrubá chyba. Tu situaci jsme hráčům ukazovali, že to domácí hrají." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články