Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Liberec si vyšlápl na mistra, Litvínov přehrál 3:1

Liberec – Hokejisté Liberce porazili ve 2. kole extraligy ve své domácí premiéře mistrovský Litvínov 4:1 a radovali se z prvních bodů v sezoně. Bílí Tygři rozhodli třemi góly ve třetí třetině a dva z nich vstřelil Jakub Valský. Vítěznou trefu zaznamenal ve 49. minutě a za 104 vteřin zvýšil střelec večera na 3:1.

Utkání začalo svižně a oba brankáři byli v permanenci. Aktivnější byli domácí - v přesilovce zkoušel Janusovu pozornost Bulíř a poté i Valský. Nápor domácích přibrzdilo ve 12. minutě Ševcovo vyloučení na pět minut a do konce utkání. Hned v úvodu přesilovky měl velkou šanci hostující Hübl, ale minul branku. Po následné sérii vyloučení byli v tlaku hosté a Lašákovi pomohla po Pavlíkově střele horní tyč.

Skóre se měnilo v 18. minutě, kdy se prosadil střelou od modré čáry Ulrych. Hned v úvodu druhé třetiny ohrozil Lašáka Kubát a po něm i dorážející Gerhát, ale domácí brankář byl na místě. Na druhé straně se skvěle předvedl Janus, jehož ani nadvakrát nepřekonal Řepík. O minutu později se situace otočila, před Lašákem byl sám Hanzl, ale domácí brankář bravurně zasáhl.

Při početní výhodě Litvínovských pěti proti třem už ale kapituloval. V 31. minutě ho po souhře před brankovištěm překonal Hübl. Arénou se pak nesl bouřlivý potlesk, když se na kostce objevily záběry legend obou klubů Petra Nedvěda a Martina Ručinského, kteří společně sledovali utkání. Závěrečnou část zahájil šancí Hübl. Bílí Tygři kontrovali nájezdem Birnera, ale Janus byl pozorný. Ve 49. minutě už ale nestačil na rychlou střelu nad ledem, kterou na jeho branku vyslal Valský.

Nabuzení domácí pokračovali v tlaku a v 51. minutě se na brankovišti prezentoval důrazem znovu Valský a zvýšil na 3:1. Hosté mohli zdramatizovat utkání v 55. minutě, ale liberecká defenzíva závar zvládla. A v další minutě udeřili opět domácí. Po Krenželokově přihrávce se trefil Vampola. Domácí si pak vítězství za skandovaného potlesku publika pohlídali.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Litvínov

Bílí Tygři Liberec - HC Verva Litvínov 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 18. Ulrych (Vampola, Birner), 49. Valský (P. Jelínek, Plutnar), 51. Valský (Vitásek), 56. Vampola (Krenželok) - 31. Hübl (Lukeš). Rozhodčí: Fraňo, Hrubý - Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 9:12, navíc Ševc (Liberec) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 4496.

Liberec: Lašák - Ševc, Šimek, Derner, Plutnar, Vitásek, Výtisk, Ulrych - Řepík, Vampola, Birner - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Stránský, Lakatoš, J. Vlach. Trenéři: Pešán a V. Čermák.

Litvínov: Janus - Kubát, Chaloupka, Z. Sklenička, F. Pavlík, T. Pavelka, Gula - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, R. Hanzl, Trávníček - Jurčík, Gerhát, M. Hořava - Písařík, Piroš, Šrámek. Trenéři: Rulík, Weissmann a Šlégr.

Filip Pešán (Liberec): "Věděli jsme, že Litvínov je silné mužstvo, a dnes to předvedl. Výsledek úplně neodpovídá průběhu hry. Kdyby Litvínov proměnil vyložené šance, tak ten výsledek vypadá jinak. Ján Lašák chytal fantasticky a dal nám šanci vyhrát zápas. Na druhou stranu si myslím, že počet vyloučených škodil tempu utkání. Ani jeden tým nemohl být v tempu, hra byla strašně rozkouskovaná. Zápas se podle mě zlomil naším druhým gólem a potom ubráněnou přesilovkou, kdy tam hosté pálili do břevna, měli tam odkrytou bránu, Ján Lašák to jednou chytil, podruhé soupeř netrefil. Tam se rozhodlo. Jsem rád, že jsme zápas dotlačili do vítězného konce."

Ondřej Weissmann (Litvínov): "Začátek utkání jsme hráli docela dobře, měli jsme šance a byli jsme na kotouči. Potom jsme trochu přestali bruslit, domácí nás přetlačovali a přebruslovali, tím se dostávali do šancí. My jsme bohužel šance nevyužili a domácí nás potrestali a zaslouženě vyhráli. Utkání si pochopitelně rozebereme, podíváme se na video a vyhodnotíme si to množství faulů. Myslím, že to občas bylo trochu úzkoprsé a tempu hry to neprospělo."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články