Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Bednář s extraligovou kariérou nekončí, podepsal smlouvu s Hradcem Králové

Hradec Králové - Hokejový kanonýr Jaroslav Bednář bude po skončení angažmá ve Slavii působit v Hradci Králové. Po sestupu Pražanů tak zůstane v domácí extralize. S Hradcem se dohodl osmatřicetiletý vicemistr světa z roku 2006 z Rigy na roční smlouvě a východočeský klub by se v průběhu sezony rád domluvil na prodloužení kontraktu.

Ilustrační foto

"Dohodli jsme se na roční smlouvě, protože Jarda po dlouhé době opouští domov a bude dojíždět. Jsme předběžně domluvení, že kdyby to klapalo, tak bychom prodloužili spolupráci na delší dobu," řekl generální manažer Mountfieldu Aleš Kmoníček.

"Smlouva je na rok, vždyť kdo by chtěl tak starýho dědka na delší dobu?" smál se Bednář. Přiznal, že případné prodloužení angažmá na východě Čech záleží čistě na něm. "Je tam gentlemanská dohoda s panem Schönem, že pokud mi to půjde a bude se mnou spokojenost, tak si za rok plácneme znovu," potvrdil dohodu obou stran Bednář.

Bednář strávil ve Slavii poslední dva roky, kdy se vrátil opět do mateřského klubu po působení v Bernu. V uplynulé sezoně byl suverénně nejproduktivnějším hráčem Slavie, ale ani 59 body za 21 branek a 38 asistencí z celkem 61 utkání včetně skupiny o umístění a baráže nezabránil sestupu.

Kromě Mountfieldu měla v tuzemsku zájem o jeho služby i Plzeň, kam ho lanařil Martin Straka. A manželka, modelka Lucie Hadašová, vyjádřila touhu, aby se Bednář vrátil do Švýcarska. "Ale když jsme si na to v klidu sedli a dali dohromady plusy a minusy, tak nakonec zvítězil enormní zájem Hradce Králové," řekl Bednář.

V extralize obleče po Slavii, Spartě a Plzni dres čtvrtého klubu. V nejvyšší soutěži má nejproduktivnější hráč ze sezony 2008/09 celkem 570 zápasů a 503 bodů za 259 branek a 244 asistencí. Se Slavií získal v roce 2008 titul. Bývalý hráč Los Angeles a Floridy, Jyväskylä, IFK Helsinky, Nižného Novgorodu nebo Lugana má na kontě i tituly s ruským Omskem, Davosem a právě Bernem.

"Jsme rádi, že jsme Jardu získali. Měli jsme problémy v ofenzivě, už jsme v ní posilovali. Jsme šťastní, že se nám podařilo získat hráče s takovým jménem," pochvaloval si posilu Kmoníček. "Poté co definitivně padla možnost působení Tomáše Mertla v našem klubu, jsme chtěli přivést ještě kvalitního útočníka. Jarda je top hráč, potvrzuje to každou sezonu. Jsme přesvědčeni, že také on naši produktivitu pozvedne," dodal Kmoníček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články