Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Ručinský mohl dvakrát zajistit Litvínovu titul, obrovské šance ale neproměnil

Třinec - Dvakrát mohl čtyřiačtyřicetiletý útočník Martin Ručinský v prodloužení pátého finále rozhodnout o zisku titulu pro Litvínov, dvakrát ale v obrovských šancích neproměnil a nakonec se z vítězství radovali po samostatných nájezdech Oceláři. Podle olympijského vítěze z Nagana a trojnásobného mistra světa musí Severočeši na ztracenou bitvu rychle zapomenout a soustředit se na úterní zápas. V něm má Litvínov doma za stavu 3:2 další šanci rozhodnout. 

V 69. minutě se Ručinský dostal po přihrávce Jakuba Petružálka sám před gólmana Šimona Hrubce, ale zakončení se mu nepovedlo. "Střílel jsem z voleje, trošku to skákalo, ten led už byl špatný. Chtěl jsem to zpracovat a vystřelit nahoru, ale puk mi přeskočil přes hokejku a pak už jsem ho pořádně neměl na čepeli, takže to nešlo zvednout," vrátil se k první možnosti rozhodnout utkání.

O sedm minut později se už Litvínovští radovali, ale předčasně. Puk podle videorozhodčího u pravé tyče gólmana Petera Hamerlíka, který se při zákroku zranil, celým objemem nepřešel brankovou čáru. "Byla tam taková skrumáž, já se snažil to zvednout. Pak jsem viděl, jak kluci zvedají ruce. Ale já jsem na puk neviděl. Karel Kubát stál u toho a říkal, že si myslel, že to bylo v bráně," uvedl Ručinský.

Podobný důležitý zápas, který by tým ztratil 36 sekund před koncem a pak po dalších šancích znovu, si v bohaté kariéře nevybavil. "Jak pátrám v paměti, tak asi ne. Ztratili jsme zápas půl minuty před koncem, měli jsme šance v prodloužení. Nedopadlo to, nedá se nic dělat, jede se dál. Nebylo nám to souzené," prohlásil Ručinský. "To je hokej, dostali jsme gól takhle blbě. To se stává. Před prodloužením jsme si řekli, že máme sil dost a že budeme hrát svou hru. V prodloužení jsme měli převahu i gólové šance, bohužel jsme nedali a prohráli jsme na penalty. Nedá se nic dělat," uvedl Ručinský.

Litvínov měl premiérový titul v 56. extraligové sezoně na dosah, ale ztráta prvního mečbolu podle Ručinského tým nijak nepoznamená. "Nepovedlo se, ale jede se dál. Série je pořád 3:2 pro nás, jsme v dobré pozici. Jedeme domů a další zápas máme tam. Musíme to hodit za hlavu. Nikdo nečekal, že série bude jednoznačná. Je to finále, nikdo nedá nic zadarmo. Ale my jsme na tom pořád dobře," dodal Ručinský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články