Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Do třetího zápasu dáme všechno, slibuje třinecký kapitán Klesla

Třinec - Sebevědomí hokejového Třince dostalo o víkendu v bitvě o extraligový titul tvrdou ránu. Kapitán vítěze základní části Rostislav Klesla ale i po dvou domácích porážkách nepřestává věřit, že se série s Litvínovem dá zvrátit ve prospěch Ocelářů. "Nevyvíjí se to dobře, ale máme natolik silný mančaft, že se dokážeme zformovat a dáme všechno do třetího zápasu, abychom vyhráli," řekl Klesla.

Sport
zdroj: ČT4

Obě finálové porážky Slezanů měly společné jmenovatele: brankáře Vervy Pavla Francouze a litvínovské přesilovky. Zatímco famózně chytající Francouz ze 74 střel nezastavil pouze tři, hosté pět z jedenácti třineckých vyloučení potrestali gólem.

"Musíme být méně vylučování, to je základ," řekl Klesla. Takové předsevzetí si Oceláři neúspěšně dali už po prvním utkání. V neděli útočník Štefan Ružička v třetí části nedělního utkání udělal v zápalu boje dva zbytečné fauly v útočném pásmu a Litvínov obě přesilovky zužitkoval během tří minut k rozhodujícímu úderu. "Stalo se. Zbytečně jsme jim dali šanci v poslední třetině, ale pořád jsme měli možnost to ubránit," řekl Klesla.

Kus sebeobětování bude Oceláře stát i boj před litvínovským brankovištěm. Tam zatím takřka neohroženě vládne gólman Francouz, který je zatím největší postavou celé série a místy až neřešitelnou překážkou pro hvězdnou ofenzivu soupeře.

Martin Ručinský
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Na nedělním výkonu podle svého kapitána Třinec může stavět. "Byli jsme lepším týmem, tlačili jsme po většinu zápasu, ale oni dali dva góly z přesilovky, které jim pomohly. Zbytek zase pochytal Francouz, nebo tam do toho beci sáhli v poslední chvíli. Ale máme natolik silný manšaft, že to můžeme dokázat otočit. Jedeme vyhrát třetí zápas a od toho se odrazíme," řekl Klesla.

Litvínovský útočník Martin Ručinský i při vedení 2:0 v sérii a před domácími duely s Třincem považuje titul za ještě hodně vzdálený. "Zatím je to v dáli, mlze a nedohlednu. Bude samozřejmě strašně důležitý třetí zápas, to víme všichni. Jediné, o čem se mluví, je právě třetí duel," uvedl. Litvínov podle něj staví hlavně na mentální síle. "Nás nepoloží prakticky nic. Jsme v téhle sezoně psychicky odolní. Sleduju mužstvo, jak roste, mladí kluci zrají. Ti, kteří neměli žádné zkušenosti, je teď nabírají a parta je tady neskutečná," podotkl Ručinský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články