Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Třinec na úvod semifinále rozdrtil Spartu 6:2

Třinec - Hokejisté Třince vstoupili do semifinálové série play-off proti Spartě přesvědčivou výhrou 6:2. Po bezbrankové první části se domácí ve vypjatém souboji rozstříleli a na všech šest gólů jim pak stačilo 24 minut. Druhé utkání se hraje v neděli opět v Třinci, přímý přenos sledujte od 17:00 na ČT sport a našem webu.

Radost hokejistů Třince
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

První semifinálové bitvě nescházelo snad nic. Dva velcí aspiranti na titul se do sebe zaklesli ve velkém stylu a strhující podívanou mohl jako první gólově okořenit domácí Roth, který si v desáté minutě položil Novotného, ale z úhlu přestřelil odkrytou bránu. Hosté v závěru první části kontrovali akcí Saboliče, jehož ránu vyrazil přes obránce Hrubec betonem.

Werk Aréna poprvé explodovala ve 24. minutě: Polášek zahákoval ve vyložené příležitosti Matuše, který z nařízené penalty chladnokrevnou kličkou bezpečně překonal Januse a nijak ho z míry před nájezdem nevyvedlo ani střídání sparťanských gólmanů. Poláškovu frustraci zakrátko prohloubil Adamský, který v přesilovce potrestal jeho vyloučení. Jenom pár vteřin předtím přitom promarnil v oslabení velkou šanci na vyrovnání Rolinek.

Domácí v dvouminutových intervalech mohli přidat třetí trefu, ale Ružička po paralelním zaváhání Ďalogy s Mikušem netrefil za bezmocným Novotným prázdnou klec. Tak se Sparta vrátila do hry. Při hře čtyři na čtyři se dostala do přečíslení tři na jednoho a Pech nadvakrát pokořil Hrubce. Vzepětí Pražanů ale netrvalo dlouho a třetím gólem ho odrazil Hrňa, od jehož nohy doputovala do sítě Kleslova rána.

Zmar Sparty dovršil ve 42. minutě přesilovkovou střelou do horní tyče Polášek, Dravecký se pak krásně proháčkoval útočným pásmem ke čtvrtému gólu a pak už nebylo o vítězi pochyb. Hostům se smůla dále lepila na hokejky. Mikuš upadl jako poslední muž na útočné modré čáře a Doudera ze sóla zvýšil na 5:1. Vedle řady strkanic, potyček a pěstních výměn diváci viděli ještě jeden gól v síti hostů, v přesilovce ho zblízka dal Plíhal. Sparta těsně před koncem pouze zmírnila porážku, když Přibyl tečoval střelu Barinky.

Oceláři Třinec - Sparta Praha 6:2 (0:0, 3:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 24. Matuš z trestného střílení, 27. Adamský (Polanský, Klesla), 35. Hrňa (Klesla, Ružička), 44. Dravecký (Orsava, Galvas), 45. M. Doudera, 48. Plíhal (Ružička, Hrňa) - 32. Pech (Kumstát), 58. Přibyl (Barinka, Forman). Rozhodčí: Fraňo, Hejduk - Bláha, Svoboda. Vyloučení: 13:12, navíc Réway 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 5063.

Třinec: Hrubec - Roth, Klesla, Galvas, Linhart, Trončinský, M. Doudera, od 47. navíc Foltýn - Hrňa, Klepiš, Ružička - Kreps, Plíhal, Orsava - Dravecký, Polanský, Adamský - Cienciala, Pechanec, Matuš - M. Růžička. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Sparta: Novotný (24. na nájezd a od 45. Janus) - Ďaloga, J. Mikuš, Pilař, Polášek, Piskáček, Barinka, od 47. navíc Eminger - Kumstát, Pech, Rolinek - Réway, J. Hlinka, Buchtele - Sabolič, Cingel, Vondrka - Forman, Přibyl, Dvořáček. Trenéři: Jandač a Moták.

Václav Varaďa (Třinec): "Nás těší vítězný vstup do série. Ale uvědomujeme si, že je to v tuhle chvíli jen jeden bod, zítra nás čeká zase těžké utkání. I když to skončilo 6:2, debakl jsem na hřišti neviděl. Sparta měla šance a my jsme to zlomili první brankou. Jsme rádi za odvedený výkon a přístup hráčů k zápasu. Chceme to zítra zopakovat. Máme zkušené mužstvo a i zítra půjdou do zápasu, jako kdyby to bylo 0:0."

Zdeněk Moták (Sparta Praha): "My jsme udělali velké množství individuálních chyb. Nejednalo se jen o nepřesné přihrávky nebo zakončení, ale celkově o náš výkon. Vyrobili jsme mnoho hrubých chyb, proto jsme nemohli pomýšlet na zisk bodu."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články