Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Jubilant Kumstát po přestřelce proti Zlínu: Bylo tam opravdu hodně chyb

Praha - Ani vedení 3:0 a 4:1 nestačilo Spartě k tříbodovému zisku proti tradičnímu rivalovi ze Zlína. A nebyl to zdaleka první kolaps podobného rázu, který družinu kouče Josefa Jandače v probíhající sezoně potkal. V play-off, které se kvapem blíží, by mohl Pražany mrzet dvojnásob. Pomoci by Spartě každopádně mohl novopečený člen Klubu hokejových střelců deníku Sport Petr Kumstát, který trefou ve 14. minutě dosáhl na metu 250 gólů v nejvyšší soutěži a reprezentaci.

"Věděl jsem o tom," potvrdil novinářům třiatřicetiletý dlouhán, jenž nastřádal 244 gólů v tuzemské nejvyšší soutěži a šest tref přidal v národním týmu. "Bylo to v novinách, kolik komu chybí. A i kluci to dobře věděli. Pořád mě včetně 'Pecháčka' (Lukáš Pech) hecovali a říkali 'ještě jeden, ještě jeden'. A dneska to vyšlo," pochvaloval si Kumstát.

Dobře si přitom pamatuje ten vůbec první. "Dal jsem ho zrovna tady na Spartě golfákem od modré čáry, kdy jsem měl ve Znojmě ještě mřížku na přilbě. Teď přišel gól číslo 250, je to znovu tady a já jsem rád, že budu mít i tentokrát puk s logem Sparty," prohlásil s úsměvem Kumstát.

Vzpomínky bude umocňovat hodně bláznivý průběh zápasu, v němž se nakonec po přestřelce a výhře 7:6 v prodloužení radovala Sparta. "Trenéři nám říkali, že Zlín za posledních 13 zápasů málo inkasoval. A je navíc dlouhodobě vyhlášený svou defenzivou, ale na obou stranách byla strašná okénka. Naší chybou určitě bylo to, že jsme dvakrát ztratili tříbrankové vedení. A těch chyb se musíme vyvarovat, bylo jich opravdu hodně. Tolik gólů dostávat nemůžeme," uzavřel Kumstát.

"Bláznivé utkání, opravdu bláznivé," řekl po utkání kapitán Sparty Tomáš Rolinek. "Bylo to dnes věnované dětem, takže věřím, že děti si to užily. A stejně tak i jejich rodiče, ale sehrát doma takovýhle výsledek, z toho jsme měli vlasy nahoře," připustil Rolinek. "Chtěli jsme tři body, máme dva, ale hlavně si z toho zápasu můžeme vzít velké ponaučení, protože tam z naší strany byla spousta chyb a zase také spousta vyloučených. Z těch přesilovek pak soupeř i srovnal stav zápasu," připomněl Rolinek.

Přestože v některých fázích dnešního klání nepůsobili nejpřesvědčivěji kromě defenzivních šiků obou celků ani sudí, v jejich počínání Rolinek chyby neviděl a kritiku zaměřil hlavně směrem k vlastní kabině. "Zavinili jsme si to sami, některé ty fauly byly z naší strany opravdu hloupé. Je to velká nedisciplinovanost, každý si musí v hlavě uvědomit, že ty fauly se dělat nesmí a vše se píská. Je to o tom pohybu, abyste soupeře dobruslil a nešel hokejkou nebo rukama. Takhle to hrát nejde," řekl Rolinek, jehož tým v oslabení hned čtyřikrát inkasoval.

Přes to všechno mohla Sparta slavit vítězství a dva body na konto. "Jsme naštvaní s ohledem na průběh zápasu a v souvislosti s tím i na konečný výsledek, ale když si potom člověk uvědomí, že z toho stavu, kdy soupeř v podobně těžkém utkání srovná vysoké vedení a pak dorovná i náš další gól, tak je dobré, že jsme z toho nakonec vydolovali ty dva body," podotkl Rolinek, jenž se pod výhru podepsal dvěma góly. Vezmeme si z toho ponaučení," ujistil ještě jednou Rolinek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Sparta - Zlín
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články