Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Dvanáctá výhra v řadě pro Třinec. Suverén extraligy si poradil ve Zlíně

Zlín - Třinečtí hokejisté si připsali dvanáctou výhru v řadě a neohroženě kralují extralize. Hokejisté Zlína se trefili dvakrát v přesilovce a dvakrát vedli, trefit se mohl i Petr Leška z nařízeného trestného střílení. To se mu však nepovedlo a Třinec zásluhou Galvase pět minut před koncem třetí třetiny vyrovnal. O vítězství Ocelářů pak rozhodl v prodloužení Rostislav Klesla.

Utkání Zlín - Třinec
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Lídr tabulky přijel na led Beranů a pro domácí byl cíl jasný - zastavit jeho vítěznou šňůru jedenácti zápasů Ocelářů. Začali slibně, když využili hned první přesilovku: Žižkovu střelu tečoval za záda Hamerlíka Ondráček.

Avšak i Slezané svou početní výhodu využili. Dravecký zpoza brány našel Douderu a ten se svou střelou přesně s koncem Žižkova trestu nemýlil. Domácím zatrnulo po špatné rozehrávce, ale Růžička v úniku bekhendovým zakončením nespěl. V 18. minutě byl faulován Leška a sudí nařídil trestné střílení. Při něm však zkušený zlínský útočník trefil pouze tyč.

Ve druhé části se musel Kašík vytáhnout proti pokusu Adamského, na druhé straně střílel nebezpečně Šťastný. Blízko ke skórování byl také Polanský, zvonila však jen tyč, která zanedlouho zachránila i Hamerlíka. Už jasný gól měl na hokejce Adamský, ale proti jeho střele do prázdné brány se Kašík parádně přesunul a vysloužil si ovace publika. Nosek se vrhl do rychlého protiútoku, na jeho střelu Kašík ani nestihl zareagovat, ale naštěstí pro zlínského gólmana puk šel mimo tři tyče.

Již v průběhu třetího dějství pláchl od levého mantinelu Leška, ale gólový efekt akci scházel. A když usedl na trestnou lavici Kreps, domácí toho v 50. minutě za pouhé tři vteřiny opět využili: Veselý vyhrál vhazování na Matějíčka a jeho rána se zastavila až v síti.

Vyrovnat mohl Matuš, ale trefil jen rameno dezorientovaného Kašíka. Avšak když neuspěl on, napravil to Galvas, který zachytil rozehrávku Lešky a puk poslal mezi betony zlínského brankáře. Při vyloučení Lešky v závěru mohl rozhodnout Dravecký, prázdná brána mu ale byla málo. Vyložená šance se naskytla i Ondráčkovi, ale ani ten se neprosadil.

V prodloužení vybídl ke skórování Veselý Žižku, ten ale sám před Hamerlíkem neuspěl. Pak Kotvan zasáhl soupeře holí do obličeje a vyfasoval čtyři minuty. Trenér Kalous si vzal oddechový čas, ale jeho plány okamžitě po vhazování zhatila vysoká hůl Krepse. Když se Kreps vrátil a Třinci mohla pokračovat přesilovka čtyři na tři, Oceláři zase hráli v pěti. Ale i tak Třinec udeřil. Ševci ztratili puk ve své třetině a rozhodl Klesla.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Zlín - Třinec

PSG Zlín - HC Oceláři Třinec 2:3 v prodloužení (1:1, 0:0, 1:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 4. Ondráček (Žižka, Čajánek), 50. Matějíček (O. Veselý, Čajánek) - 7. M. Doudera (Dravecký, Polanský), 55. Galvas, 65. Klesla (Plíhal). Rozhodčí: Homola, Pešina - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 7:9. Využití: 2:1. Diváci: 5216.

Zlín: Kašík - O. Horák, Marušák, Žižka, Matějíček, Urbanec, Kotvan - Okál, Leška, Köhler - Ondráček, Čajánek, O. Veselý - Holík, Roman Vlach, Říčka - Kubiš, Šťastný, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Třinec: Hamerlík - Hrabal, Klesla, Galvas, Linhart, Nosek, M. Doudera, Foltýn - Jašek, Klepiš, Orsava - Dravecký, Polanský, Adamský - Chmielewski, Plíhal, Rákos - Ciencala, Marek Růžička, Matuš. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Rostislav Vlach (Zlín): "Bylo to pohledné utkání pro diváka, mělo to náboj, tempo, hokej byl dobrý z obou stran. Dneska rozhodlo asi víc štěstí na straně soupeře. My jsme odehráli dobrý zápas, leč o trochu více toho štěstí nám chybělo."

Václav Varaďa (Třinec): "My jsme se na dnešní utkání poctivě připravovali, čekali jsme tu ne příliš přátelské prostředí a očekávali jsme těžký zápas. Domácím jde o hodně a my jsme hrozně rádi, že jsme dnešní utkání zvládli. Myslím si, že to byl vyrovnaný zápas s nádechem play-off.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy