Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zlínský obránce Horák dostal trest na tři zápasy za faul kolenem

Praha - Zlínský hokejový obránce Oldřich Horák dostal třízápasový trest za faul v pátečním utkání extraligy proti Mladé Boleslavi. Domácí bek v zápase dostal za zákrok na Davida Výborného trest na pět minut a do konce, předseda disciplinární komise Karel Holý mu nyní ve zkráceném řízení zastavil za faul kolenem činnost do 14. prosince. Vedle nedělního utkání v Brně přijde Horák o zápasy v Olomouci a s Libercem.

"Zákrok byl veden čelně na protihráče, který byl v držení kotouče a pohybem do středu hřiště se snažil hráči vyhnout. Hráč se ve snaze jeho pohyb zastavit dopustil zjevného aktivního pohybu kolenem proti směru jízdy protihráče, přičemž ho zasáhl do stehenního svalu," konstatoval Holý. Při verdiktu přihlédl k tomu, že Horák nebyl v posledních dvou letech disciplinárně trestán a Výborný zápas dohrál.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Mladá Boleslav

Holý dodatečně potrestal i libereckého útočníka Petra Vampolu za nafilmovaný pád po předchozím faulu brněnského Jana Hrušky. Už v samotném zápase si za to hráč odseděl dvě minuty. Pokutu ve výši 10 procent měsíčního platu zaplatí Vampola už podruhé v sezoně, za přihrávání již pykal v říjnu a tehdy neuspěl ani s odvoláním.

Naopak bez další sankce nad rámec automatického zastavení činnosti na jeden zápas za trest ve hře vyvázl mladoboleslavský obránce Matěj Stříteský. Jeho zákrok na zlínského Filipa Čecha, kterého zasáhl do oblasti hlavy a krku, nebyl podle Holého veden cíleně. "Byl veden čelně na protihráče, který byl v držení kotouče. Protihráč nebyl vázán soubojem s jiným ze soupeřů a kotouč odehrával skloněný, takže nebyl připraven se hře tělem v souladu s Pravidly ledního hokeje bránit," vysvětlil Holý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články