Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Slavia si připsala druhou výhru v řadě, Plzeň zdolala 3:1

Praha - Slavia svým soupeřům podlehla šestkrát v řadě, stačil však velký obrat proti Litvínovu, kdy sešívaní prohrávali 0:3, ale nakonec vyhráli 6:3, a Pražané najíždějí na vítěznou vlnu. Slavia si v Plzni po čtyřech porážkách konečně připsala tři body, když domácí Západočechy porazila 3:1. Vítězný zásah si navíc připsala v oslabení dílem Michala Poletína. Indiáni prohráli pošesté v posledních osmi utkáních.

Utkání Plzeň - Slavia
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

Fanoušci před utkáním bouřlivě přivítali bývalou plzeňskou oporu Tomáše Vlasáka, který ovšem stále kvůli zranění Slavii v sestavě chyběl a zápas sledoval pouze v civilu. Hosté se tak od úvodního buly soustředili především na pečlivou obranu středního pásma. Aktivnější Indiáni ale jejich defenzivní val nepřekonali ani při přesilové hře a Furcha pořádně protáhla až v sedmé minutě střela Pletky z mezikruží.

Domácí gólman Machovský se do většího zatížení dostal jen díky dvěma přesilovkám, ale hosté ho ohrozili pouze střelami od modré čáry. Mnohem nebezpečnější byla rána Jeřábka před koncem první třetiny, Furch ovšem proti ní stačil nastavit svojí masku. Strážce slávistické svatyně se zaskvěl i na začátku prostřední části během plzeňské početní výhody, kdy ho po šikovné zadovce Kratěny z dobré pozice neprostřelil Pletka.

Ve 24. minutě zaváhal při rozehrávce Krejčí, ale Kašpařík, hrající po zranění teprve druhé utkání v sezoně, kvůli faulu nezakončil z prostoru mezi kruhy přesně. O pět minut později mohlo udeřit z ojedinělé akce na druhé straně, když samostatný únik za domácí obranou zapomenutého Klhůfka dokázal nadvakrát zastavit Machovský.

Plzeňský nápor vrcholil v polovině utkání, hostující defenzíva ale gólové šance domácím nepovolila. Naopak se postupně směrem dopředu osmělila Slavia. Z dorážky neuspěl ve 34. minutě Jiří Doležal, naprázdno vyšla i krátká početní výhoda čtyři na tři a těsně před druhou sirénou nepřehodil po Krejčího střele ležícího Machovského Školiak. Slovenský útočník zahrozil také v úvodu závěrečné třetiny, kdy nebezpečně vypálil při přečíslení dva na jednoho.

Domácí ve snaze získat vedení otevřeli hru, ale po nabídce od Stránského od zadního mantinelu skóroval ve 47. minutě ranou bez přípravy Bednář. Necelé tři minuty na to navíc obral Poletín ve vlastním oslabení o puk Jeřábka a zblízka zvýšil. Domácím pomohl ke snížení čtyřminutový trest Školiaka, který potrestal v 53. minutě úspěšnou tečí Lev. Poté domácí nevyužili přesilovku a naopak pokus o vyrovnání Plzni ztížil vyloučením Pletka. Na konečných 1:3 upravil trefou do prázdné branky Jiří Doležal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Plzeň - Slavia

HC Škoda Plzeň - HC Slavia Praha 1:3 (0:0, 0:0, 1:3)

Branky a nahrávky: 53. Lev (Simon, Mozík) - 47. Bednář (Stránský, J. Doležal), 49. Poletín, 60. J. Doležal (Bednář, Krejčí). Rozhodčí: Šír, Horák - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4 641.

Plzeň: Machovský - Kadlec, Jeřábek, Mozík, Boháč, Kubka, Pulpán - Kratěna, Simon, Pletka - Balej, Le2 J. Sýkora - Indrák, Kašpařík, Schleiss - M. Dvořák, T. Sýkora, Hollweg. Trenéři: Razým, Michal Straka a J. Špaček.
Slavia: Furch - Kolařík, Krejčí, Štich, Knot, Novák, Beňovič, Barák - Stránský, Vas, J. Doležal - Sklenář, Bednář, Tomica - Klhůfek, Školiak, T. Doležal - J. Veselý, Poletín. Trenéři: Lubina a J. Beránek.

Milan Razým (Plzeň): "Je to pro nás trpká porážka. Nepodařilo se nám v zápase vytvořit dostatečný tlak s šancemi. Ve třetí třetině rozhodly při prvním gólu naše prohrané dva osobní souboje, po kterých jsme nechali Bednáře zakončovat trestuhodně samotného. Druhý gól jsme inkasovali po hrubé chybě při naší přesilovce. Podařilo se nám sice rychle při přesilové hře snížit, ale potom už jsme neměli sílu na vyrovnání. Naše situace není pěkná. Ještě máme jedno utkání do reprezentační přestávky a v něm musíme alespoň trochu napravit poslední výsledky. Musíme se snažit zvednout. Nemáme zatím jedince, o kterého bychom se mohli opřít a táhl nás. Mezi první a čtvrtou lajnou není rozdíl, podáváme šedivé výkony."
Josef Beránek (
Slavia Praha): "Věděli jsme, že Plzeň hraje doma nátlakový hokej a snažili jsme se na to dobře připravit. Chtěli jsme navázat na poslední dvě třetiny z předchozího utkání s Litvínovem, což se nám povedlo. Bylo to dnes o trpělivosti. Nakonec rozhodla třetí třetina, kdy začaly padat góly. Kluci dnešní zápas odmakali a je to pro nás zasloužené a cenné vítězství."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články