Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hollweg může hrát, trest mu snížili o tři zápasy

Praha - Výkonný výbor hokejového svazu zkrátil Ryanu Hollwegovi z Plzně trest za zákrok na slávistu Tomáše Vlasáka z deseti na sedm zápasů. Americký útočník se tak může vrátit na extraligový led, v pátek ho trenéři západočeského celku mohou nasadit do utkání proti Vítkovicím.

Hokejový svaz původně oznámil, že Hollwegovi ukončil trest k dnešnímu dnu a počet zápasů, ve kterých měl zastavenou činnost, snížil z deseti na osm. Indiáni však mají utkání 10. kola proti Liberci přeložené na úterý 21. října a do něj již může Hollweg nastoupit. Vynechá tak sedm extraligových duelů.

"Pro nižší sazbu se výkonný výbor ČSLH rozhodl mimo jiné na základě skutečnosti, že na rozdíl od disciplinární komise se jednáním hráče Ryana Hollwega zabýval poprvé," uvedl prezident ČSLH Tomáš Král. "Chceme mu poskytnout příležitost, aby slova o tvrdé, ale v souladu s pravidly vedené hře prokázal," dodal.

Jednatřicetiletý Hollweg fauloval svého bývalého spoluhráče Vlasáka v zářijovém utkání 4. kola na ledě Slavie. Za zákrok na koleno byl vyloučen na pět minut a do konce utkání a ve zkráceném řízení pak dostal disciplinární trest na deset zápasů, tedy do 21. října.

Předseda disciplinárky Karel Holý uvedl, že komise přihlédla spolu s vážností zákroku také k tomu, že Hollweg byl už v minulosti několikrát trestán.

Šéf plzeňského klubu Martin Straka s trestem pro svého hráče nesouhlasil a podal proti verdiktu odpor. Disciplinární komise však desetizápasový distanc potvrdila, načež následovalo Hollwegovo odvolání k výkonnému výboru svazu. Ten mu zastavení činnosti o dva zápasy zkrátil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články