Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Litvínov kroti euforii. Můžeme být tam, kde Zlín, upozorňuje Francouz

Litvínov - Hokejisté extraligového Litvínova si v posledních týdnech užívají radost. I po sedmi kolech jejich tým vládne tabulce, když jako jediný vyhrál všechny zápasy. Takový start do sezóny nezažili v Litvínově dvaadvacet let.

S každým vyhraným zápasem stoupá i pohoda, a to se odráží i na hře. V nedělním duelu proti Zlínu předváděli hokejisté Litvínova skvělé akce, pět z nich přitom skončilo gólem. "Když vidíte, jak si to tam kluci vepředu krásně strkají, je nádhera se na to koukat. Doufám, že nám to vydrží," uvedl brankář Pavel Francouz, který si připsal 24 zákroků.

Kádr se oproti loňsku významně neměnil. Litvínov loni skončil jedenáctý, letos vede nejen tabulku, ale i mnohé statistiky. Například 12 přesilovkových gólů je jednoznačně nejlepší výkon v extralize. "Od léta jsme na nich zapracovali. Loni se nám to nedařilo. Přesilovkami, jak vidíme, se zápasy hodně rozhodují," řekl Viktor Hübl, který se proti Zlínu blýskl dvěma góly.



Severočeský tým kolem Martina Ručinského tak zažívá nejlepší start do ligy za posledních 22 let. Pouze sezónu 92/93 začal klub ještě lépe, a to devíti výhrami v řadě, což je ovšem meta, které mohou dosáhnou i letos. Přesto zůstávají nohama pevně na zemi. "Za dva měsíce to může býát všechno jinak. Můžeme si třeba se Zlínem prohodit pozice v tabulce. Dokud nám to jde, musíme sbírat body a doufám, že v tom budeme pokračovat co nejdéle," dodal Francouz.

Je nám líto, video expirovalo.
Litvínov vládne extralize
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články