Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Neprostupná mlha zhatila zápas Komety se Zlínem

Brno - Očekávání byla velká, před zaplněnými tribunami haly Rondo se spolu měli střetnout dva finalisté uplynulého ročníku extraligy. Jenže po čtrnácti odehraných minutách bylo jasné, že zápas se nedohraje. Mlha na kluzišti, která v hledišti mezi diváky prakticky nebyla viditelná, nakonec byla důvodem k ukončení utkání. Obě mužstva do té chvíle hrála bez branek. Zdali se souboj dohraje od první či čtrnácté minuty a kdy se najde nový termín, ještě není jasné.

Mlha v utkání Komety se Zlínem
zdroj: ČT sport

"Protože nejsem živě na stadionu, tak musím vycházet z informací, které mi podávají rozhodčí," řekl v rozhovoru s Českou televizí ředitel extraligy Josef Řezníček. "Byl jsem s nimi v opakovaném kontaktu. Po přerušení v první třetině jsme se dohodli, že se nechá udělat ledová plocha. Bohužel rozhodčí mi pak sdělili, že to není regulérní a ani bezpečné. Musím s tím souhlasit a budeme hledat nový termín," prohlásil.

Reprízu finále uplynulého ročníku si tak diváci v zaplněné brněnské hale neužili. Při třetím přerušení v 9. minutě nechali pořadatelé upravit ledovou plochu, zápas sice po 25 minutách pokračoval, ale po čtyřech minutách se mlha nad ledovou plochou znovu objevila. Po krátké poradě s kapitány rozhodčí René Hradil a Pavel Šír duel předčasně ukončili.

"V hale byla kvůli dešti vysoká vlhkost, kterou přinesli diváci i na svém oblečení. Vlhkost se pohybovala až okolo devadesáti procent. I když běžela vzduchotechnika v hale i ventilátory naplno, jejich výkon nestačil na odstranění mlhy," vysvětlil tiskový mluvčí Komety Michal Chylík.

Hokejisté už po první přestávce očekávali, že se zápas nedohraje. "Podmínky pro hráče byly hodně nebezpečné. Na ledě nebyl vidět puk. Kometa měla navíc bílé dresy, takže se najednou její hráči vynořovali z mlhy. Předtím nebyli vidět. Ze střídačky jsem měl trochu nadhled. Ale brankáři neviděli ani k vlastní modré čáře," konstatoval kouč Zlína Rostislav Vlach. Stejně jako jeho protějšek na lavičce Komety Vladimír Kýhos se nikdy s podobnou situací nesetkal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články