Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Sparta ukázala nové logo, přípravu zahájil i Zlín

Zlín - Hokejisté Sparty vyjeli v přípravě na led s novým logem na dresech. Pražský klub letos slaví 111 let od založení klubu a vrací se k původnímu symbolu, který používal ve svých začátcích. Holešovický klub má i bez nejlepšího střelce a zároveň nejproduktivnějšího hráče klubové historie Petra Tona znovu nejvyšší cíle. S obráncem Tomášem Žižkou a útočníkem Romanem Vlachem zahájili přípravu na ledě hokejisté mistrovského PSG Zlín. 

Hokejová Sparta odhalila nové logo
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Nová éra bez Tona

Josef Jandač měl na prvním tréninku 29 hráčů. Nechyběla nová gólmanská jednička  s reprezentačními zkušenostmi ze slovenského národního týmu Rastislav Staňa. V prvním útoku s Tomášem Rolinkem a Jaroslavem Hlinkou trénoval Robert Sabolič, nejlepší střelec play-off německé ligy, který svými góly pomohl Ingolstadtu k zisku titulu.

"Je to teď hlavně o bruslení, vedení kotouče, pouze jednoduché věci," uvedl Jandač. Kvůli rekonvalescenci naopak scházel útočník Lukáš Klimek, jenž bude k dispozici až v polovině srpna, slovenský forvard Martin Réway je na reprezentačním srazu slovenské dvacítky. "A (Zack) Torquato přijede až 2. srpna," připomněl Jandač kanadského útočníka, který se bude ve Spartě ucházet o smlouvu.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejová Sparta zahájila přípravu na ledě i s novým logem

Trenéry čeká podobně jako před rokem hodně práce. Odešlo celkem dvanáct hráčů, které muselo vedení klubu nahradit. "Na uvolněné posty jsme přivedli hráče dle možností klubu, dle možností trhu a věřím, že nově příchozí hráči se rychle zabudují a navážeme na dobré výkony z minulého roku," přeje si Jandač.

Zlín se musí obejít bez Zámorského, Honejska a Melenovského

Na úvodním srazu PSG Zlín se po třítýdenní dovolené trenérům Rostislavu Vlachovi a Juraji Juríkovi ohlásily tři desítky hráčů. Z loňského úspěšného kádru chybí obránce Petr Zámorský a útočník Antonín Honejsek, kteří zamířili do finského Blues Espoo, a Marek Melenovský, jenž odešel do Dukly Jihlava.

Herní přípravu Zlína zpestří čtyři utkání Ligy mistrů. Do soutěže vstoupí čeští šampioni 22. srpna v Berlíně duelem s domácím týmem Eisbären. O dva dny později budou doma hostit Djurgaarden Stockholm, 4. září přijede do Zlína švýcarský mistr Fribourg-Gottéron a 6. září je na programu odveta ve Fribourgu. Zbývající dva odvetné zápasy ve skupině s Djurgaardenem a Eisbären odehraje český mistr až v průběhu extraligy.

Sport
zdroj: ČT4

První trénink na ledě také absolvovali dlouhodobě zranění Filip Čech a Zdeněk Okál. První z nich podstoupil po sezoně operaci kolene a druhý ramene. Oba se připravovali individuálně. V polovině týdne čeká na brankáře Libora Kašíka a útočníka Petra Holíka přípravný kemp české reprezentace.

Do přípravy se zapojí i nadějní junioři Michal Popelka, Lubomír Kovařík, Miroslav Zaremba, Dominik Hladiš a David Šťastný. Na týdenní zkoušce v Jihlavě je útočník Dominik Matula, Filip Stránský odjel na sraz reprezentační devatenáctky. "Všechny tyto mladé hráče chceme vyzkoušet v přípravných utkáních. Kádr koncem srpna zúžíme na pětadvacet hokejistů. Zbytku chceme najít uplatnění jinde. Pokud to bude možné, tak v první lize," dodal Vlach. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články