Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Slavie srovnala stav série s Pardubicemi, stačil jí jediný gól

Praha – Slávisté dokázali odvrátit hrozící nebezpečí konce sezony. Ve čtvrtém duelu předkola play-off porazili Pardubice 1:0 a srovnali stav série na 2:2. O jediný gól utkání se postaral v 54. minutě Marek Tomica, a vynutil si tak pátý rozhodující zápas. O postupujícím do čtvrtfinále se rozhodne v neděli na východě Čech. 

Slávistický brankář Dominik Furch
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Slavia nastoupila bez kapitána Kadlece i útočníka Langhammera. To hosté už mohli počítat s forvardem Tyborem. Autor čtyř branek z úvodních dvou zápasů série se zařadil zpět do druhé řady místo Rusa Mozera.

V páté minutě měl šanci Jelínek, vzápětí pálil od modré čáry i Knot. Pak se dostaly do náporu Pardubice, ale neprosadily se ani při čtyřminutovém trestu Valacha. Největší šanci měl po Tyborově střele Nosek, který minul levou tyč odkryté branky. Hudáčka pak otestoval Krenželok.

Ve druhé třetině se Slavia přes obranu dlouho do šance neprosadila. Hosté naopak mohli získat vedení. Ve 26. minutě se prosadil individuálně Cetkovský, ale Furch oba jeho pokusy kryl. Slávistického gólmana nepřekonal po kombinaci druhého útoku ani Tybor, neuspěl ani od modré čáry střílející Kolář.

Ve 37. minutě se ukázali v ofenzivě i slávisté, ale Klhůfek dvakrát v krátkém sledu neměl přesnou mušku. Úvod třetí třetiny patřil znovu Pardubicím. Furch si ale poradil s pokusy Koláře, Sýkory i Tybora. Při Žejdlově vyloučení minul Tybor a Vašíček vystřelil do slávistického gólmana, v oslabení se natlačil před pardubickou branku Jelínek, ale Hudáček situaci ustál.

Další šanci měl v 53. minutě Nosek, ale Furch jeho bekhendový pokus vytěsnil. Pak měl práci i Hudáček. Ze slávistického náporu nejdříve vytěžil šanci Stránský a v 54. minutě se po Jelínkově přihrávce už prosadil před brankou Tomica. Zvýšit mohl Žejdl, na druhé straně mohl vyrovnat Nosek. V závěrečném tlaku při power play měl největší možnost Benák.

HC Slavia Praha - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) Branka a nahrávky: 54. Tomica (P. Jelínek, Stránský). Rozhodčí: Fraňo, A. Jeřábek - Charvát, Zavřel. Vyloučení: 5:0. Bez využití. Diváci: 5 708. Stav série: 2:2.

Slavia: Furch - Knot, Kolařík, Valach, Wharton, Šenkeřík, Holub, od 32. navíc Štich - Bednář, Žejdl, Krenželok - Stránský, P. Jelínek, Tomica - Skokan, V. Růžička ml., J. Doležal - Vrdlovec, Klhůfek, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Weissmann.

Pardubice: Hudáček - Benák, Ďaloga, Gregorc, Vašíček, Píša, V. Kočí - P. Sýkora, T. Zohorna, Cetkovský - Radil, T. Nosek, Tybor - Kolář, Nahodil, Semorád. Trenéři: Venera a Říha ml.  

Hlavní zprávy

Nejčtenější články