Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Leška mi na gól přihrál poprvé za tři roky, hlásil Honejsek

Zlín - Jedna klička, druhá klička a gól. Jak je někdy jednoduché skórovat, předvedl zlínský hokejový útočník Antonín Honejsek v utkání Zlína s Hradcem Králové. Talentovaný hráč s reprezentačními zkušenostmi si svým typickým způsobem vychutnal hostujícího brankáře Pavla Kantora. Jeho gól přišel v pravý čas - po snížení soupeře díky němu Berani odskočili na 3:1 a nakonec zvítězili 4:2.

Na zteč jej vyslal parádní přihrávkou o zadní mantinel dvorní zlínský nahrávač Petr Leška. "Za tři roky mi přihrál na gól poprvé a v zápase jsem si to uvědomil," řekl Honejsek po utkání.

Talentovaný útočník nastupuje ve druhé útočné formaci po boku zkušených hráčů kapitána Petra Čajánka a Ondřeje Veselého. I proto jej překvapilo, že mu přihrál Leška a ne Čajánek.

"I když jsem si nejprve myslel, že to byl Petr Čajánek. Pak jsme si k tomu neřekli nic a jen si plácli. Po křídle ujíždím vždycky, takže to pro mě nic neznamenalo. Změna byla v tom, že jsem přihrávku dostal od zadního mantinelu a ne přímo. Vyhovuje mi ale oboje," dodal Honejsek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Hradec Králové

Své technické dovednosti názorně předvedl ve druhém zápase za sebou. V předchozím duelu na domácím ledě se stejně prezentoval proti Chomutovu. "Teď to vyšlo dva zápasy, ale jinak dávám góly spíš z dorážek. Samozřejmě z toho mám radost, ale gól jako gól, takže beru i dorážky," řekl Honejsek.

V čem vidí současné zlepšení? Jednoznačně v brankáři Liboru Kašíkovi. "Hrajeme dobře jako tým a hlavně nám výborně chytá brankář. Hodně mu věříme a tím si víc dovolíme dopředu," podotkl dvaadvacetiletý hráč.

Zlínští vyhráli v pěti zápasech za sebou a jejich narůstající formu negativně neovlivnila ani reprezentační olympijská přestávka. Díky této bilanci se v enormně vyrovnané tabulce vyhoupli ze sedmé příčky na pátou zajišťující přímý postup do play off.

"Předchozí zápasy jsme odehráli dobře a cítil jsem, že hrajeme v klidu. Věřil jsem, že vyhrajeme. Kdo by před pěti zápasy řekl, že budeme v šestce? Bereme to ale s pokorou," ujistil Honejsek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články