Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Zlín přejel Chomutov, jenž prodloužil sérii proher

Zlín - Hokejisté Zlína porazili Chomutov 6:3 a po čtvrté výhře v řadě se posunuli na šesté místo o bod před Vítkovice. Beznadějně poslední Piráti prodloužili rekordní sérii porážek už na 21 zápasů.

Radost hráčů Zlína proti Chomutovu
zdroj: ČTK autor: Zdeněk Němec

Zlínští vlétli do zápasu zostra a odměnou jim bylo v páté minutě už dvougólové vedení. Nejprve ve třetí minutě využil Marušák střelou od modré čáry po osmi sekundách přesilovku. Pak přidal po proměněném brejku druhý gól Melenovský, jemuž parádně přihrál Řezníček. Berani hýřili pohybem a nadále se tlačili do branky, gólman Martin Růžička tak byl v permanenci.

Na opačné straně si Piráti vážnější šanci nevytvořili. Když už se dostali ke střele, pozorného Kašíka nepřekonali. V závěru třetiny měli Chomutovští k dispozici přesilovku, ale Kašík do první sirény čisté konto uhájil.

Ve druhé části se s góly doslova roztrhl pytel. Povedený brejk předvedl Honejsek, jenž parádně vymíchal Růžičku a skóroval do prázdné branky. Zanedlouho rozjásal tribuny Čech, jehož trefu ale rozhodčí neuznali kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti. Následně se za hosty v přesilovce prosadil Bartečko.

Domácí se zaskočit nenechali a rovněž v přesilovce navýšil jejich vedení Okál. Snížit na rozdíl dvou gólů mohl při nařízeném trestném střílení Kämpf, jenž ale Kašíka nepřelstil. I přesto se Piráti dočkali snížení díky přesilovkovému gólu Bomersbacka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Chomutov

Jakékoliv drama odmítli Berani v úvodu posledního dějství, v němž využili krátkou dvojnásobnou přesilovku díky Balaštíkovi. V polovině třetiny vstřelil třetí gól Chomutova Ondřej Kaše. Hostům nešla upřít snaha, ale další gól nepřidali. Konečnou podobu výsledku určil šestým gólem Zlína Ondráček. Závěr zápasu ještě okořenila bitka mezi Čajánkem a Jaroslavem Svobodou.

PSG Zlín - Piráti Chomutov 6:3 (2:0, 2:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 3. Marušák (Leška), 5. Melenovský (Řezníček, Zámorský), 22. Honejsek (Řezníček, Zámorský), 31. Okál (Holík), 41. Balaštík (Köhler, Leška), 58. J. Ondráček (Melenovský) - 27. Bartečko (Pulpán), 35. Bomersback (Pulpán, J. Straka), 50. O Kaše (Balej). Rozhodčí: Souček, Šír - Jelínek, Pešek. Vyloučení: Vyloučení: 7:10. Využití: 3:2. Diváci: 3013.

Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Zámorský, Řezníček, Matějíček, Tesařík - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Okál, Holík, F. Čech - J. Ondráček, Melenovský, Kubiš. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Chomutov: Martin Růžička - J. Stehlík, Pulpán, M. Jass, J. Mrázek, Lojek, Krstev, Bartejs - Bartečko, Jaroslav Svoboda, Bomersback - Šagát, J. Straka, Kubinčák - D. Hruška, Račuk, Hřebejk - Balej, Kämpf, O. Kaše. Trenéři: Beck, Martínek a R. Kaše.

Juraj Jurík (Zlín): "Byli jsme v očekávání, co s námi udělá reprezentační pauza. Naštěstí jsme měli dobrý vstup, průběh celého utkání jsme kontrolovali a vyhráli zaslouženě. V oslabeních jsme měli problémy, které bychom potřebovali zlepšit. Věříme, že s přibývajícími zápasy půjde forma nahoru. Chomutov udělal v pauze pokrok a mužstvo je zkonsolidované. I za stavu 2:0 nás přinutili hrát koncentrovaně celý zápas."

Jaroslav Beck (Chomutov): "Zápas měl dobré tempo, byl rychlý a od nás až se zbytečným respektem na začátku utkání. Po první střele jsme v oslabení rychle inkasovali, pak se nám nehrálo dobře. Ne všechny formace podaly optimální výkon tak, jak jsme si představovali. Pokoušeli jsme se vracet do zápasu, což je dobře. Pozitiva bychom našli, ale je to otázka hlubšího rozboru tohoto zápasu."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy