Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Pardubice ukončily sérii proher se Zlínem, vyhrály 4:1

Zlín - Hokejisté Pardubic porazili ve 44. kole extraligy Zlín na jeho ledě 4:1 i díky dvěma využitým přesilovým hrám. Tři kanadské body za gól a dvě asistence si připsal útočník Radoslav Tybor. Jediným střelcem Zlína byl útočník Antonín Honejsek. Východočeši venku uspěli po čtyřech prohrách, ukončili i sérii čtyř porážek se Zlínem.

Zlín - Pardubice
zdroj: ČTK autor: Zdeněk Němec

Před zápasem byli na straně Zlína při slavnostním ceremoniálu odměněni dva jubilanti. Obránce Radim Tesařík nastoupil k tisícímu zápasu a útočníka Jaroslava Balaštíka čekalo osmisté utkání v nejvyšší soutěži. V úvodních minutách hrály prim obrany. Klíčovou postavou byl poté brankář Kašík, který zlikvidoval šance hostujících hráčů. Poradil si se střelou Tomáše Noska i pokusem Petra Sýkory. Tentýž hráč neuspěl o chvíli později střelou mezi betony pozorného Kašíka.

V oslabení Radil nepotrestal minelu Kašíka, jenž vyjel z branky a vzápětí pardubického hráče fauloval. Více ze hry měly Pardubice, a tak závěr třetiny patřil jim. Do první sirény zbývalo šest sekund, když v poslední vteřině přesilovky Tomáš Nosek prostřelil Kašíka.

V dalším průběhu se do dobré pozice dostal Čajánek, jenž otestoval pozornost gólmana Hudáčka. Důležitými zákroky držel svůj tým Kašík, který zlikvidoval pokusy Cetkovského a Kočího. Po polovině zápasu Zlínští vyrovnali hru, ale Hudáčka nepřekonali. Zajímavá přestřelka nastala v závěru třetiny. Nejprve Tybor zvýšil vedení Pardubic, avšak o necelé dvě minuty později snížil Honejsek.

Na začátku poslední části odmítl jakékoliv zdramatizování zápasu Somík, který v přesilovce vrátil Pardubicím dvougólové vedení. Berani nepříjemně dotírali, ale na Hudáčka nevyzrál střelou zblízka ani Balaštík. Domácí se tlačili do branky, ale jejich snaze chybělo gólové vyjádření.

Východočeši dali zapomenout na zaváhání z předchozího zápasu na ledě Kladna, kde ve třetí třetině inkasovali tři branky a prohráli 3:4 po samostatných nájezdech. Tentokrát si již v posledním dějství cenné vítězství vzít nenechali. Při power play Zlína zpečetil výsledek střelou do prázdné branky Tomáš Zohorna.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Pardubice

PSG Zlín - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 39. Honejsek (Řezníček, Čajánek) - 20. T. Nosek (Tybor), 37. Tybor (Vašíček, Somík), 42. Somík (P. Sýkora, Píša), 58. T. Zohorna (Kolář, Tybor). Rozhodčí: Kubuš, Baluška (oba SR) - Podrazil, Zavřel. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:2. Diváci: 4303.

Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Zámorský, Řezníček, Matějíček, Tesařík - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - J. Ondráček, Holík, Kubiš - Okál, Melenovský, P. Sedláček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Pardubice: Hudáček - Píša, V. Kočí, Benák, Ďaloga, Gregorc, Vašíček - P. Sýkora, Cetkovský, Somík - J. Kolář, T. Zohorna, Tybor - Radil, T. Nosek, Pjanov - Číp, Moučka, Mozer. Trenéři: Venera a Říha ml.

Rostislav Vlach (Zlín): "V úvodu zápasu byly Pardubice agresivnější a náš brankář Libor Kašík vychytal několik šancí. Hosté byli lepší a v posledních sekundách dali zase gól. Dvougólovou ztrátu už jsme nebyli schopni dotáhnout do konce a soupeř vyhrál zaslouženě."

Miloš Říha ml. (Pardubice): "Odehráli jsme dobré utkání v první třetině, v níž jsme měli několik vyložených šancí, abychom odskočili. Podařilo se nám to ale až gólem do šatny. I za to jsme však byli rádi. Ve druhé třetině jsme pokračovali aktivně, ale pak nastal útlum a po gólu na 2:0 jsme byli pasivnější a inkasovali. Pomohla nám třetí branka na začátku třetí třetiny. Až pak se Zlín dostal ke svému typickému tlaku."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články