Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Chomutov sahal po ukončení černé série, v Litvínově ale opět padl

Litvínov - Hokejisté Litvínova porazili Chomutov 2:1 po samostatných nájezdech. Piráti byli dvakrát v utkání blízko ukončení černé série. O těsné vedení během základní hrací doby přišli až v čase 56:25, kdy se trefil litvínovský forvard Kamil Piroš. V nájezdech měli mečbol po trefě Marka Sikory, ale Robin Hanzl dokázal vyrovnat a poté rozhodl Martin Ručinský.

Utkání Litvínov - Chomutov
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Chomutov si tak připsal již šestnáctou porážku v řadě a je jediný neúspěch od nechvalného extraligového rekordu Vsetína, který od konce listopadu 2006 do druhé poloviny ledna 2007 prohrál 17 zápasů za sebou.

První dějství příliš pěknou podívanou nepřineslo, ale pár šancí se diváci přece dočkali. Tu první si již ve druhé minutě připravil Sikora, který střílel osamocen z mezikruží a následně se dostal i k dorážce, ale Francouz byl koncentrován od úvodu střetnutí. Litvínov poprvé otestoval Kostúra ve čtvrté minutě, konkrétně Hübl, ale střelou z křídla neuspěl.

Následovala Šlégrova bomba od modré a Jánského dorážka, chomutovský brankář si se vším poradil. V 11. minutě našel Černý zpoza branky Trávníčka, ale domácí kapitán - i když se po puku vrhnul po hlavě - síť nerozvlnil. Na druhé straně se řítil v oslabení sám na Francouze Sikora, Francouz však včas vyjel z branky a puk odpálil do bezpečí. V další šanci černožlutých byla dvojice Piroš-Trávníček, i jim vzal radost výtečný Kostúr. V závěru úvodní třetiny našel Černý před brankou Gerháta, ten jen nastavil čepel na teč, ale hostující brankář si znovu skvěle poradil.

Začátek druhé části patřil chomutovským hráčům, kteří zahájili třetinu neúspěšnou přesilovou hrou. Ve 24. minutě prověřily Kostúra bomby Posmyka a Lukeše, stav se neměnil. Následovalo sólo Bomersbacka, který tváří v tvář Francouzovi neuspěl. Domácí kontrovali Jánského prosmýknutím mezi obránci, ale domácí forvard v koncovce minul. Branky se fanoušci dočkali až v 39. minutě; radost měli ti chomutovští, když se po zmatcích v domácí obraně trefil kanonýr Hruška.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Chomutov

Třetí dějství bylo z obou stran velmi urputné, hosté výborně bránili a domácím se ne a ne podařit vyrovnat. Úvod patřil Pirátům, kteří se díky početní výhodě dostali do tlaku, ale skóre navýšit nedokázali. Domácí bušili do hostující obrany, kýženého vyrovnání se ovšem dočkali až v 57. minutě, kdy z nenápadné akce napálil puk od modré čáry Piroš a vymetl růžek Kostúrovy branky. Tím také poslal utkání do prodloužení, ve kterém branka nepadla. Rozhodnout musely samostatné nájezdy.

Na ty se do chomutovské branky postavil místo Kostúra Růžička. Střelci se probudili až ve třetí sérii; nejprve se prosadil Sikora, ale Hanzl vyrovnal, a tak drama pokračovalo. Rozhodla ho pátá série, kdy Ručinský švihem propálil Růžičku mezi betony a zajistil Litvínovu bod navíc.

HC Verva Litvínov - Piráti Chomutov 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 57. Piroš (Trávníček), rozhodující sam. nájezd Ručinský - 39. D. Hruška (Stehlík). Rozhodčí: Hodek, A. Jeřábek - Frodl, Charvát. Vyloučení: 7:6. Bez využití. Diváci: 4 544.

Litvínov: Francouz - Posmyk, Gula, Pavlík, Šlégr, Stříteský, Kousalík - Jánský, Hübl, Lukeš - Piroš, Hanzl, Ručinský - J. Černý, Skuhravý, Trávníček - Martynek, Jurčík, Gerhát. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Chomutov: Kostúr (na sam. nájezdy Martin Růžička) - Krstev, R. Havel, Lojek, Prošek, Stehlík, Trefný, Tejnor - Balej, Bartečko, Bomersback - D. Hruška, Sikora, Hřebejk - Šagát, J. Straka, Kubinčák - O. Kaše, Kämpf, Račuk. Trenéři: Beck, Martínek a R. Kaše.

Miloslav Hořava (Litvínov): "Sport nikdy nemá logiku. Chomutov byl celý zápas lepší a zasloužil si vyhrát. Měli jsme obrovské štěstí, že jsme získali dva body. Byli jsme rádi, že jsme vyrovnali a nakonec získali bonusový bod."

Jaroslav Beck (Chomutov): "Pro nás vznikla před utkáním těžká situace, protože nastoupila kadaňsko-juniorská obrana, ale kluci to zvládli výborně. Výkon by měl být odrazovým můstkem do dalších zápasů. Další průběh sezony bude pro nás velice těžký, ale já věřím, že ho zvládneme."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy