Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Sparta si poradila s Libercem, Hlinka oslavil šestistovku gólem

Praha - Hokejisté Sparty porazili ve 43. kole extraligy Liberec 3:1 a upevnili si vedení v tabulce. Po zaváhání doposud druhé Plzně vedou Pražané soutěž s náskokem 18 bodů na Hradec Králové. Zápas, i díky akci Sparta vzdává hold, sledovalo 12 350 diváků, což je druhá nejvyšší návštěva sezony. Více fanoušků zavítalo jen na pražské derby.

Utkání Sparta - Liberec
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Sparta začala utkání aktivně, gólové šance si ale dlouho nevytvářela. V šesté minutě ve slibné šanci netrefil poloodkrytou branku Klimek, následně měl ale více práce než Melicherčík domácí Pöpperle. Vampolovu střelu po přečíslení dva na jednoho vyrazil a poradil si i s nebezpečným pokusem Čutty. Do vedení se domácí dostali v první přesilové hře, na konci přesné kombinace Sparty byl Buchtele.

Na začátku druhé třetiny se do slibných šancí dostali Hlinka a Kumstát, Melicherčík byl však připraven. Na druhé straně Pöpperle zlikvidoval pokus Bulíře. V polovině zápasu fauloval v gólové šanci Vitásek Tona, nejlepší střelec extraligy se z následného trestného střílení nemýlil a připsal si 32. branku v sezoně. O tři minuty později se prosadil i druhý elitní hráč domácích - Hlinka, který tak oslavil svůj 600. zápas v dresu Sparty v nejvyšší soutěži.

Liberec bojující o posun do elitní desítky tabulky se snažil duel zdramatizovat, Pöpperle ale potvrzoval, že momentálně chytá ve velké pohodě. Ve 43. minutě si poradil i se samostatným nájezdem kapitána Tygrů Nedvěda. Poté zlikvidoval i střely Valského a Urbana, desátou nulu v sezoně ale nakonec neudržel. V 53. minutě jej překonal Filippi.

Liberec bojující o posun do elitní desítky tabulky se snažil duel zdramatizovat, Pöpperle ale potvrzoval, že momentálně chytá ve velké pohodě. "Hráli jsme trošku lehkovážně," uznal Tomáš Pöpperle, který si ve 43. minutě poradil i se samostatným nájezdem kapitána Tygrů Nedvěda.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta - Liberec

Poté zlikvidoval i střely Valského a Urbana, desátou nulu v sezoně ale nakonec neudržel. V 53. minutě jej překonal Filippi. "Střela trochu zaplavala a puk se od tyčky odrazil k volnému protihráči," uvedl Pöpperle, který si v zápase připsal 38 úspěšných zákroků. "Možná to pak vypadalo jako drama, ale kdyby Sparta proměnila polovinu ze svých šancí ze začátku, bylo to pět nebo šest nula. Naštěstí náš gólman chytal výborně," podotkl útočník Tygrů Tomáš Filippi.

Více Liberečtí duel zdramatizovat nedokázali, i když téměř dvě minuty hráli v závěru power play. "Sparta je momentálně někde jinde než my, to si musíme přiznat. Abychom zde uspěli, museli bychom mít výjimečný den. A to jsme neměli," přiznal kapitán hostů Petr Nedvěd.

HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 20. Buchtele (Přibyl, Pech), 30. P. Ton z trest. střílení, 33. J. Hlinka (P. Ton, Pilař) - 53. Filippi (Vitásek, J. Vlach). Rozhodčí: R. Čech, Horák - Jindra, Skopal. Vyloučení: 5:5, navíc Vampola (Liberec) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 12 350.

Sparta: Pöpperle - Pilař, Krejčík, Polášek, Švrček, Philipp, Kubát, Sičák - P. Ton, J. Hlinka, T. Rachůnek - Kumstát, Pech, Buchtele - Klimek, Simon, Rolinek - Forman, Přibyl, I. Rachůnek. Trenéři: Jandač a Moták.

Liberec: Melicherčík - Hunkes, Vitásek, Voráček, Gřegořek, Čutta, Čakajík - Vampola, P. Nedvěd, Bulíř - Bartek, Bulík, Víšek - Valský, Urban, J. Vlach - Zacha, Filippi, Kica. Trenéři: Hynek a M. Černý.

Zdeněk Moták (Sparta): "Liberec byl pro nás velice těžkým soupeřem. Ve druhé třetině jsme se dostali do tříbrankového vedení a měli jsme ještě pár šancí, které jsme neproměnili. Ve třetí třetině jsme se dostali naší vlastní vinou trochu pod tlak. Po inkasovaném gólu Liberec vystupňoval tlak a celkem to tam kolem naší branky hořelo. Jsme rádi, že jsme to uhájili."

Milan Černý (Liberec): "V první třetině jsme hráli poměrně pasivně, dostávali jsme se pod tlak. Když už jsme si mysleli, že ji přesto uhrajeme bez branky, tak jsme šli do oslabení a inkasovali gól. To domácím pomohlo. Celkově jsme začali hrát to, co jsme chtěli a čím jsme mohli Spartě dělat nepříjemnosti, až od stavu 3:0. To už bylo pozdě."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy