Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Napadení fanouška v Hradci vyšetřuje policie, klub se omluvil

Hradec Králové - Policisté vyšetřují rvačku při pátečním extraligovém utkání mezi hokejisty Hradce Králové a Plzní, při které členové bezpečnostní agentury zranili čtyřicetiletého fanouška hradeckého klubu. Pachateli za výtržnictví hrozí až dvouleté vězení, informovala mluvčí hradecké policie Lenka Burýšková. Hradecký klub se za zásah omluvil.

Zákrok královéhradecké ochranky během zápasu s Plzní
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Podle trestního oznámení členové bezpečností agentury fanouška při vyvádění z hlediště opakovaně napadli. "Muž utrpěl poranění v obličeji, se kterým byl ošetřen ve fakultní nemocnici, a to s dosud nezjištěnou délkou léčení," uvedla mluvčí. Server iSport uvedl, že muž měl zlomený nos, přeražené zuby, otřes mozku a naraženou kyčel a klíční kost.

Rvačce měl předcházet incident mezi poškozeným a dalším fanouškem. Policisté v případu vyslechli několik svědků, nyní vyhodnocují také kamerové záznamy a zjišťují, kdo má útok na svědomí.

Na zákrok ochranky se podívejte zde:

"Dva mě drželi a třetí mě kopal do hlavy," popsal pro Hradecký deník nejbrutálnější část útoku napadený fanoušek. "Rychle mě chtěli dostat z dosahu kamer. Pak jsem jen viděl kožené boty, co mě kopou do hlavy. Je zázrak, že žiju," dodal zraněný.

Zákrok odsoudil i hradecký primátor

Hokejový klub Mountfield HK uvedl, že se neztotožňuje s intenzitou a způsobem zásahu některých členů pořadatelské služby. "Vedení klubu si nepřeje a zajistí, aby pracovníci pořadatelské agentury, kteří nezvládli páteční incident a podíleli se na nepřiměřeném zákroku proti fanouškům, již na stadionu nepůsobili v této funkci," stojí v prohlášení. Klub také v souladu se smlouvou udělí pořadatelské službě finanční pokutu.

Zásah kritizuje i hradecký primátor Zdeněk Fink. "Dva chlapi se tam strkali. Ochranka je má roztrhnout, zklidnit a odvézt. Nemá nikoho mlátit. Bylo to hnusný," citoval Finka Hradecký deník.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články