Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Vítkovičtí smolaři: Šindelář přišel o nulu a Barinkovi neuznali gól

Litvínov - Nejblíže v průběhu této sezony měli v 38. kole extraligy k výhře s nulou hokejisté Vítkovic. Na ledě Litvínova vypadal jejich gólman Filip Šindelář nepřemožitelně. Až do posledních vteřin, kdy na něho vyzrál v přesilovce Michal Trávníček. I po 37 odehraných zápasech tak zůstávají Ostravané jediným celkem soutěže, který čisté konto dosud neudržel.

Zleva litvínovský Matěj Stříteský a brankář Vítkovic Filip Šindelář
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Šindelář v utkání, které Vítkovičtí nakonec vyhráli v nájezdech 2:1, chytal skvěle. Přiváděl domácí hráče k zoufalství a na konto si připsal 49 úspěšných zákroků. Přesto si právě Trávníčkovo vyrovnání vyčítal. "Remíza je asi spravedlivá, ale je trochu smolné dostat gól takhle chvilku před koncem. Nedařilo se nám při té přesilovce Litvínova vyhodit. Měl jsem tu střelu mít, trochu mě to mrzí," přiznal hrdina zápasu. "To k tomu ale patří. Jsme rádi za dva body," doplnil Šindelář.

Čtyřiatřicetiletého gólmana štvala inkasovaná branka o to víc, že předtím předvedl v zápase několik výstavních zákroků. "Myslel jsem si, že už mě to v tomto zápase dotrefuje, ale bohužel. Stala se tam malá chybička a byl z toho hned gól. Ale musím pochválit naše hráče, kteří hráli přede mnou skvěle. To se pak chytá hned líp," uvedl Šindelář.

Chuť si spravil v rozhodujících nájezdech, při nichž si na něm vylámali zuby všichni tři litvínovští exekutoři: Trávníček, František Lukeš i Peter Jánský. "Za to jsem opravdu rád, že máme nakonec ten bod navíc my. Když se díváme na tabulku, ten bod tam je znát," připomněl Šindelář.

Zajímavý večer prožil i člen olympijského týmu pro Soči Michal Barinka. Bek Ostravanů nechtěně napomohl domácím k vyrovnání svým faulem necelé čtyři minuty před koncem. Navíc za nebezpečnou hru vysokou holí inkasoval 2+2 minuty. Po Trávníčkově gólu mu tak přirozeně nebylo dobře po těle.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Vítkovice

"Nic moc pocity, věřil jsem, že to kluci ubrání, ale alespoň, že to dopadlo takhle a z Litvínova vezeme dva body. I ty dva body jsou pro nás výhrou, protože tady se nevítězí nijak lehce," připomněl Barinka utnutí vítězné série Litvínova před svými fanoušky, která se dnes zastavila na čísle osm.

Sám pak v závěru prodloužení prostřelil Pavla Francouze a se spoluhráči chvilku slavil vítěznou trefu. Videorozhodčí byl ovšem proti - puk skončil v síti až po vypršení hrací doby. "Snažil jsem se jen trefit bránu, ale abych se přiznal, vůbec jsem nevěděl, zda to bylo před sirénou nebo po ní. Čekal jsem, co bude, ale bohužel...," popsal své pocity Barinka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články