Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Třinec zdolal Pardubice a má pátou výhru v řadě

Třinec - Klíčem k výhře 4:2 nad Pardubicemi byly tři využité přesilové hry, z té poslední zpečetil výsledek Martin Růžička až minutu před koncem. Po dřívějších utrápených utkáních na domácím ledě si tak Třinečtí nemohli naříkat na nepoměňování šancí. Pardubice potřetí za sebou nebodovaly. 

Utkání Třinec - Pardubice
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Třinecký veterán Varaďa znovu zůstal jen na střídačce v roli nehrajícího asistenta kouče Jiřího Kalouse a už po 75 sekundách skládal poklonu Orsavovi, který z první vážné situace zakončil pohlednou kombinaci druhé řady Ocelářů. Brzká gólová újma ale s Východočechy nezamávala. Vysunutý forčekink na soupeře zabíral, Třinec se nezřídka už ve vlastním pásmu ocital v problémech a ztrácel puky. Důsledné napadání stálo i v pozadí vyrovnávacího gólu: Zohorna se v páté minutě za brankou zmocnil puku, a než se Hrubec stihl přesunout, bryskně ho zezadu zasunul k tyči.

Zohornu napodobil v 10. minutě Polanský a obratným manévrem zpoza branky po patnácti vteřinách zužitkoval přesilovou hru. A skóroval tak i ve třetím utkání sezony proti Východočechům. Pardubická odpověď ale přišla vzápětí. Po domácí chybě ve středním pásmu prolétl třineckou obranou Nahodil a tváří v tvář si smlsnul i na Hrubcovi. "První třetina byla trošku divoká, ale přečkali jsme ji a dvakrát se nám podařilo rychle vyrovnat. Říkali jsme si, že s domácími nemůžeme hrát nahorů dolů a od druhé třetiny se to zlepšilo. Myslím, že naše hra byla dobrá. Jenže zápas rozhodly přesilovky," řekl pardubický útočník Tomáš Zohorna.


Gólové dostihy pak ustaly. Pardubice doslova promrhaly čtyřminutovou přesilovku po Peterkově faulu a otěže ve vyrovnané partii začali domácí opět přebírat zhruba v polovině utkání. Růžička po průniku z pravého křídla zacílil jen pardubickou tyčku a vedení na stranu Ocelářů znovu strhl až Roth, který v přesilovce pět na čtyři prostřelil Hudáčka volejem z mezikruží. Puk se přes gólmanův zákrok došoural za brankovou čáru. "V koncovce jsme za poslední zápasy udělali pokrok, ale pořád to není ideální. Pořád jich musíme proměňovat více, ale zlepšuje se to. Pět výher v řadě je fajn, ale jen doháníme to, co jsme dříve poztráceli a pokazili," řekl třinecký útočník Jiří Polanský.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Pardubice

Třinec měl po dvou třetinách výraznou střeleckou převahu 28:11, ale tak jasný obraz hry vůbec nebyl. Největší šance zahazoval teprve v úvodu třetí části. Rákos neprotlačil puk do sítě skoro z čáry, Peterka se štěstím vychytal Hudáčka a vyrovnat tak mohl Sýkora, jenomže zblízka netrefil bránu. Hostům překřížil závěrečnou cestu k bodům Vašíček, který se dal tři minuty před koncem vyloučit a těsně před koncem třetí početní výhodu v zápase využil Růžička. Pardubice i tak sáhly k power play, ale dvě obrovské šance v nich spálili Sýkora s Tyborem. "Zápas jsme jednoznačně prohráli v přesilovkách. Pořádně jsme v nich nevystřelili, neměli šanci," řekl Zohorna.

HC Oceláři Třinec - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 4:2 (2:2, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Orsava (Hrabal, Bonk), 10. Polanský (Adamský, Roth), 37. Roth (Martin Růžička), 59. Martin Růžička (V. Polák, Bonk) - 5. T. Zohorna (T. Nosek), 11. Nahodil (Tybor, Ďaloga). Rozhodčí: Hodek, Husička - Flégl, Štofa. Vyloučení: 5:4. Využití: 3:0. Diváci: 4156.

Třinec: Hrubec - Roth, Galvas, Hrabal, Linhart, D. Nosek, Krejčí - Martin Růžička, Polanský, Adamský - Orsava, Bonk, V. Polák - D. Květoň, Peterek, Rákos - Hrňa, Matuš, Rufer. Trenéři: Kalous a P. Marek.

Pardubice: Hudáček - Benák, Ďaloga, Píša, Korim, Gregorc, Vašíček - P. Sýkora, T. Nosek, T. Zohorna - Kolář, Radil, Somík - Endál, Nahodil, Tybor - Moučka, Cetkovský, Semorád. Trenéři: Venera a M. Říha ml.

Jiří Kalous (Třinec): "Pro nás byl asi klíčový moment, že jsme dokázali ubránit čtyřminutové oslabení v úvodu druhé třetiny. Že nám tam Pardubice neutekly do vedení. Důležité pak samozřejmě byly naše exkluzivní přesilovky, ze kterých jsme dali tři góly. Ani dříve jsme je nehráli špatně, ale teď nám to tam v nich padá. V důležitých momentech nás podržel Šimon Hrubec.

Zdeněk Venera (Pardubice): "První třetina byla hodně bohatá na góly. Dvakrát jsme dokázali vyrovnat, ale na třetí gól už jsme nedokázali reagovat. Jednoznačně rozhodly přesilové hry, které nám teď vůbec nejdou, zatímco Třinec využil tři. Ve hře pět na pět bylo utkání vyrovnané, ale Třinec byl lepší v přesilovkách. Zápasíme s tím od začátku sezony. Nevyšel nám záměr s Marhou, pak se rozjela lajna Radil, Nosek, Kousal, jenže po odchodu Kousala se nám zase rozpadla a hledáme nové složení."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy