Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Liberec rozdrtil poslední Chomutov 6:0

Liberec - Hokejisté Liberce porazili poslední Chomutov a připsali si páté domácí vítězství za sebou. Třemi body za gól a dvě asistence se blýsknul útočník Martin Bartek, brankář Marcel Melicherčík vychytal své čtvrté čisté konto v sezoně. Piráti prohráli už podeváté za sebou.

Utkání Liberec - Chomutov
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Liberec vstoupil do utkání aktivněji a Růžička v brance hostí musel hned od úvodních vteřin být v pozoru. Se střelami Nedvěda a Barteka si však poradil. Domácí si zahráli také první přesilovou hru, Růžičku ale prakticky neohrozili. Krátce po skončení početní výhody se však na brankovišti prosadil důrazný Víšek a poslal Bílé Tygry do vedení.

Hosté se k ohrožení Melicherčíka dostali až v polovině první třetiny, Kubinčákova střela mu však nenadělala větší problémy. Na druhé straně mohli zvýšit Bulíř s Valským, Růžička ale byl na místě. V závěru úvodní třetiny hráli domácí další přesilovku a Bulík trefil z bezprostřední blízkosti tyč.

Část početní převahy si ale Liberečtí přenesli do začátku druhé třetiny a po nádherném Bartekově pasu ji zásluhou Nedvěda využili. V aréně ještě neutichla radost ze druhého gólu a domácí se mohli radovat potřetí. Urban vybojoval na hostující obraně kotouč a pěkně našel Vampolu, který z první zamířil přesně.

Na čtyřbrankový rozdíl zvýšil dokonce ve vlastním oslabení Víšek, který spolu s Bulíkem ukázkově vyřešil situaci dva na jednoho. Poté se do úniku dostal Vampola, zakončení mu však znepříjemnil Krstevův faul. V další velké šanci se ocitl liberecký Bulíř, před odkrytou brankou ale minul. Chomutov byl v této fázi hry úplně neškodný a Melicherčíka s výjimkou Hruškovy šance ve druhé třetině vůbec neohrozil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Chomutov

Bílí Tygři byli při chuti i ve třetí třetině. Bartek využil zaváhání hostující obrany na útočné modré čáře a tváří v tvář Růžičkovi chladnokrevně upravil na 5:0. Na druhé straně měl ojedinělou šanci Kubinčák, Melicherčík byl ale připraven. Šestý gól domácích měl na hokejce Vampola, jeho střela však mířila pouze do tyče Růžičkovy branky. Radoval se tak až obránce Čutta, který dělovkou využil přesilovou hru.

Bílí Tygři Liberec - Piráti Chomutov 6:0 (1:0, 3:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 7. Víšek (Bartek), 21. Nedvěd (Bartek, Gřegořek), 22. Vampola (T. Urban), 26. Víšek (Bulík), 46. Bartek, 56. Čutta (Nedvěd, Bartek). Rozhodčí: Homola, Turčan - Hejl, Kajínek. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4646.

Liberec: Melicherčík - Čakajík, Derner, Výtisk, Gřegořek, Čutta, Vitásek, Šimek - Nedvěd, Vampola, Bulíř - Bartek, Bulík, Víšek - Valský, T. Urban, J. Vlach - Dušek. Trenéři: Hynek a M. Černý.

Chomutov: Martin Růžička - Mrázek, Krstev, Tejnor, Prošek, Bartejs, Trefný, Novák - D. Hruška, Gajovský, Sikora - Bomersback, Bartečko, Šagát - Kubinčák, J. Straka, Hřebejk - od 21. navíc Račuk. Trenéři: Turek a R. Kaše.

Milan Černý (Liberec): "Jsme spokojení. Začátek nebyl úplně jednoduchý, po první třetině jsme vedli 1:0, ale to ještě nic neznamenalo. Vyšel nám úvod druhé třetiny, kdy jsme gólově odskočili. Byl to asi jeden z nejlepších zápasů, který jsme v sezoně odehráli."

Robert Kaše (Chomutov): "Liberec byl lepší ve všech herních činnostech a naprosto zaslouženě vyhrál. Chyběl nám pohyb a nasazení. Drželi jsme krok pouze prvních deset minut."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy