Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Chomutov konečně bodoval, se Zlínem však prohrál po nájezdech

Chomutov - Zlín sice v Chomutově získal dva body za výhru 3:2 po samostatných nájezdech, vítězství však může mít menší pachuť. Berani totiž ztratili dvougólové vedení, navíc s týmem, který před tímto zápasem v sedmi utkáních v řadě nezískal ani bod.

Radost zlínských hokejistů
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Úvod zápasu patřil hostujícím Beranům, kteří si dokázali v první třetině vytvořit dvougólový náskok. Nejprve se po nenápadné akci, kdy Čajánek vystřelil doprostřed branky a Růžička puk neudržel, prosadil pohotově dorážející Veselý. Druhou branku vstřelili Zlínští v přesilové hře, když Leška posunul puk na modrou čáru Marušákovi, který se prosadil tvrdou střelou. A pro domácí mohlo být ještě hůře, Martin Růžička ale v 17. minutě výborným zákrokem vyrazil dorážku Holíka mířící za brankovou čáru.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov - Zlín

Chomutov se dostal do příležitostí při své druhé přesilové hře, střely Mrázka, Krsteva i Hřebejka ale zlikvidoval Kašík. Ve druhé třetině se však domácím podařilo snížit, když Kašíka překonal ve 38. minutě Kubinčák. Ještě předtím ale musel řadu výborných zákroků předvést Růžička, který si poradil se střelami Balaštíka a zlikvidoval i gólovky Filipa Čecha a Čajánka.


Piráty probudil až pěstní souboj Bartejse a Horáka, který chomutovský mladík vyhrál na body. O převaze Zlína v prostřední části hry svědčí poměr střel 5:16, ve 43. minutě se ale podařilo Pirátům vyrovnat. Po krásné přihrávce Davida Hrušky se dostal do samostatného úniku Gajovský, kterému sice puk vypíchl holí Kašík, ale dojíždějící Sikora ho poslal do branky. Dokonat obrat mohl Prošek, ale neuspěl, stejně jako na druhé straně Čajánek, jehož střela se otřela o tyč.

V polovině třetiny i na jejím konci si Chomutov vypracoval velký tlak a několik závarů před zlínskou brankou, ale příležitosti zůstaly nevyužity. Dvacet sekund před koncem základní hrací doby se objevil sám před domácím brankářem Leška, ale trefil jenom povyjetého Růžičku. O vítězi zápasu nakonec rozhodly až samostatné nájezdy, ve kterých byli šťastnější hosté. V osmé sérii je ukončil Zámorský. Chomutov tak i nadále čeká na premiérový úspěch v dovednostních "úkolech" v extraligovém ročníku.

Piráti Chomutov - PSG Zlín 2:3 po nájezdech (0:2, 1:0, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 38. Kubinčák (J. Straka, Krstev), 43. Sikora (Gajovský, D. Hruška) - 14. Veselý (Čajánek, Okál), 18. Marušák (Leška, Balaštík), rozhodující nájezd Zámorský. Rozhodčí: Polák, Pavlovič - Hejl, Kajínek. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 3459.

Chomutov: Martin Růžička - J. Mrázek, Krstev, Tejnor, Prošek, Bartejs, Trefný, od 33. min. navíc Havel - D. Hruška, Gajovský, Hřebejk - Bomersback, J. Straka, Bartečko - Sikora, Jar. Svoboda, Šagát - Mainer, Kubinčák. Trenéři: Turek a R. Kaše.

Zlín: Kašík - Marušák, Horák, Zámorský, Valenta, Matějíček, Řezníček - Balaštík, Leška, Köhler - Kubiš, Holík, F. Čech - Okál, Čajánek, O. Veselý. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Josef Turek (Chomutov): "Bod beru. Myslím si, že jsme byli vyrovnaným soupeřem mužstvu ze špičky. Vidím, že mužstvo se zlepšuje a je tam vidět posun. Stále máme rozbitou sestavu a je doplněná kluky, kteří nemají tolik zkušeností. Dnes hrál výborně Tejnor i Havel, kteří jsou z ročníku 1994. V tomto složení jsme podali výborný výkon. V utkání jsme se zvedli, dokázali jsme srovnat z 0:2 na 2:2."

Juraj Jurík (Zlín): "Do utkání jsme chtěli vstoupit aktivně a pohlídat si začátek, abychom domácí nepustili do vedení, což se nám i podařilo. První třetinu jsme odehráli velice dobře, ale od druhé třetiny jsme odstoupili od naší hry. Byli jsme nedůslední v obranné i útočné činnosti a v podstatě jsme pustili domácí do zápasu. Až do konce utkání jsme se hledali, a v poslední třetině jsme se dokonce strachovali o výsledek. V nájezdech je to o štěstí a jsme rádi, že máme dva body."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články