Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sparta porazila Kometu a vede už o 10 bodů

Praha - Hokejisté Sparty porazili Kometu Brno 4:1, a zvýšili tak svůj náskok v čele soutěže. Pražané oplatili soupeři porážku z prvního vzájemného zápasu a bodovali ve čtrnáctém duelu za sebou, třináct z nich přitom Sparta dokázala vyhrát. Kometa padla potřetí za sebou.

Utkání Sparta - Brno
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Domácím se ideálně vydařil vstup do utkání a již po 80 sekundách se dostali do vedení. Kubátovu střelu Trvaj jen vyrazil a Buchtele pohotově puk doklepl do branky Komety. Rychle inkasovaný gól ale hosty neotřásl a drželi s favoritem krok. Vyrovnat mohl kapitán Čermák, ale prosadil se až v sedmé minutě Svoboda, který prostřelil Pöpperleho po rychlém brejku dokonce při oslabení brněnského týmu.

Ve 14. minutě byli hosté blízko vedoucí brance, když Hanzlíkovo nahození ze středního pásma nečekaně skočilo před Pöpperlem a puk skončil na tyčce. Ve vyrovnané partii se mohly oba celky prosadit v přesilových hrách, Pöpperle i Trvaj ale předváděli jisté výkony.

Skóre se změnilo až ve 34. minutě, kdy Hanzlík, hrající na Spartě poprvé jako host, ztratil puk a Ton následný brejk jistě proměnil. Nejlepší střelec soutěže si připsal 18. gól ve svém 22. zápase sezony.

"Několikrát nám tam skákal puk po brankové čáře a nebyli jsme schopni jej dostat z pásma. Pak ale díky nerovnosti ledu uskočil puk kamarádovi Honzovi Hanzlíkovi a já se dostal do šance," uvedl Ton, který přiznal, že byl rád, že na konci střídání dojel alespoň na útočnou modrou. "Rozhodl jsem se vystřelit na zadní tyč a vyšlo to," řekl.

Hanzlík, který odehrál ve Spartě třináct sezon, litoval, že se stal smutným hrdinou zápasu. "Nejdříve dám tyčku a pak tohle. Jak mi to přeskočilo hokejku, tak jsem se otočil a modlil se, aby to nebylo číslo 87. Ani jsem ho nestačil podrazit. Když Petr vystřelil, věděl jsem, že je to na 90 procent gól," uvedl Hanzlík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta - Brno

Pražané mohli zvýšit vedení v následné přesilovce, ale ani jedna z řady střel neskončila za Trvajem. Konec druhé třetiny patřil Pöpperlemu; nejprve vychytal osamoceného Wasserbauera a poté hokejkou zastavil i gólovou střelu Němce. "Byly to hodně důležité zákroky a asi i klíčové. Kdyby to bylo 2:2, mohlo to vypadat jinak," řekl Pöpperle, který byl vyhlášen nejlepším hráčem Sparty.

Místo vyrovnání tak přišla uklidňující třetí branka domácích, když Trvaje překonal přesnou střelou pod horní tyč ve 46. minutě Klimek. Definitivu na zisk tří bodů pro Spartu mohl dát Forman, ale své objetí branky nedokázal zakončit posunutím puku za čáru. Domácí to mrzet nemuselo, tři body i tak získali. V 59. minutě navíc jejich výhru podtrhl čtvrtou brankou kapitán Rolinek.

Kometa tak i přes solidní výkon odjela z Prahy z prázdnou. "Myslím si, že jsme neodehráli špatné utkání. I za stavu 2:1 a 3:1 jsme byli Spartě vyrovnaným soupeřem, ale střelecky se trápíme. Musíme na tom zapracovat," řekl útočník Tomáš Svoboda.

HC Sparta Praha - HC Kometa Brno 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 2. Buchtele (Kubát, Pech), 34. P. Ton, 46. Klimek (I. Rachůnek, Kubát), 59. Rolinek (P. Ton, Pilař) - 7. T. Svoboda (V. Němec). Rozhodčí: Husička, Lacina - Jindra, Skopal. Vyloučení: 4:5. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 6 827.

Sparta: Pöpperle - Pilař, Krejčík, Švrček, Kubát, Sičák, Philipp, Gřegořek - P. Ton, J. Hlinka, Rolinek - Kumstát, Pech, Buchtele - Klimek, Přibyl, I. Rachůnek - Forman, Simon, T. Rachůnek. Trenéři: Jandač a Moták.

Brno: Trvaj - Dujsík, Jan Hanzlík, D. Nosek, Kempný, Kuboš, Žižka - Jenyš, Čermák, J. Káňa II - T. Svoboda, V. Němec, J. Hruška - Dočekal, Koreis, Burian - H. Zohorna, Holec, Wasserbauer. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy