Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Vítkovice chtějí uspět i v Hradci, Melicherčíkovi půjde o rekord

Praha - Velký krok k překonání rekordu Vladimíra Hudáčka může v úterním 22. kole hokejové extraligy udělat liberecký gólman Marcel Melicherčík. Pokud by v domácím prostředí dokázal vychytat i střelce Pardubic a připsal si čtvrté čisté konto v řadě, bude mít přepsání historických tabulek na dosah. O přerušení série sedmi porážek se bude pokoušet poslední Chomutov, který míří do Zlína. Program ČT sport, stejně jako náš web, odvysílá utkání Hradec Králové - Vítkovice od 18:00. 

18:00 Liberec - Pardubice

Hudáček dokázal ve zlínském dresu během sezony 1999/2000 držet čisté konto dlouhých 262 minut a 51 vteřin. Melicherčíkova neprůstřelnost trvá zatím 196 minut a 13 sekund. Posledním, kdo ho překonal, byl sparťanský bek Jakub Krejčík. Brno, Kladno a Karlovy Vary vyšly následně naprázdno. "Snažím se na to příliš nemyslet, abych se z toho nezbláznil. Důležité je hlavně to, že vítězíme," připomněl slovenský gólman osm bodů, které Bílí Tygři získali z posledních tří duelů.

Pardubice se celý uplynulý měsíc střelecky trápily. Naposledy však Východočeši skórovali čtyřikrát proti Chomutovu a věří, že uspějí i pod Ještědem. "Poslední zápas byl pro nás hrozně důležitý. My jsme některé ty zápasy odehráli dobře, ale třeba v Hradci byl při tom výkonu jeden bod hrozně málo," připomněl asistent trenéra Miloš Říha mladší.

18:20 Hradec Králové - Vítkovice

Ostravané budí respekt pozoruhodnou bilancí na cizích stadionech. Zatímco v domovské ČEZ Aréně klopýtají a ztrácejí body, venku z posledních sedmi zápasů šest vyhráli a připsali si v nich 18 bodů. Lepší bilanci už má právě jen jejich úterní protivník. "Venku jsme efektivnější v koncovce. Těžko se dá chlapcům vytýkat něco zásadního za některé zápasy na domácím ledě, zkrátka musíme být důraznější v koncovce," řekl trenér Peter Oremus.

17:30 Zlín - Chomutov

Šestý tým tabulky Zlín je v duelu s posledním Chomutovem, který má v tabulce o 20 bodů méně, jednoznačným favoritem. Zlínský kouč Rostislav Vlach ale varuje své svěřence před podceněním. "Extraliga je vyrovnaná, takže nebývá překvapením, když poslední porazí prvního. Chomutov má v sestavě zkušené útočníky Hrušku, Divíška, Bartečka. V obraně je ale slabší," myslí si Vlach. Zlín by měl nastoupit v kompletním složení, dnes už začal trénovat i uzdravený útočník Filip Čech.

Chomutov sice s příchodem Josefa Turka vydřel hned bod na Slavii, ale pak dvakrát prohrál a pod vedením nového kouče inkasoval ve třech zápasech celkem 16 branek. I přesto, že venku Piráti nastřádali za deset startů jen pět bodů, chtějí se ve Zlíně pokusit o ukončení série sedmi proher. "Zlín výborně brání, navíc je na koni, protože se mu daří. My jsme na opačném konci tabulky, ale rozhodně tam nepojedeme odevzdaní," ujistil Turek.

"Neřešíme, co bylo, chceme konečně vyhrát a zlomit špatnou sérii. Snažíme se o to už čtvrtý zápas. Na Slavii i v Pardubicích hráči ukázali, že mají chuť a není to s nimi tak špatné. Doma jsme vybouchli s Vítkovicemi, ale to se může stát," doplnil Turek, jenž se musí vyrovnat s absencemi Jaroslava Svobody, Pulpána, Kučného, Šagáta, Kašeho a Šuláka.

17:00 Třinec - Kladno

Třinec ve dvou utkáních proti týmům z chvostu tabulky střelecky propadl. Litvínovu a Karlovým Varům vstřelil za 120 minut jen jeden gól, dvakrát prohrál a chabou produktivitu se bude v úterý snažit zlepšit proti dalšímu papírově slabšímu soupeři Kladnu. "Kladno je nesmírně houževnatý soupeř. Mělo tam sérii několika proher, ale výhra nad mistrovskou a obrovsky silnou Plzní dokazuje, že se mu vrací forma. My musíme po dvou porážkách zabrat," řekl trenér Pavel Marek. Na marodce je obránce Zíb, otazník se stále vznáší nad návratem kapitána Bonka.

Kladenští v neděli ukončili sérii pěti porážek, když po nájezdech porazili mistrovskou Plzeň. Na tříbodový zisk už ale čekají měsíc. "Jsme rádi, že jsme konečně zabodovali a věřím, že se od toho odpíchneme. Základem ale je, že musíme hrát fyzicky a začít pořádně bojovat," řekl trenér Zdeněk Vojta. Rytíři se dnes rozhodli zúžit kádr, když pětice hráčů byla uvolněna na střídavé starty do první ligy.

17:30 Plzeň - Slavia

Plzeň přivítá Slavii, přičemž ani jeden z celků není v optimální herní pohodě. Indiáni sice z posledních šesti zápasů tři vyhráli, ale ve čtyřech duelech maximálně jednou skórovali. "Potýkáme se s produktivitou," potvrdil kouč Milan Razým, jemuž navíc schází klíčoví útočníci Martin Straka, Kratěna a distancovaný Duda. Slavia sice z posledních pěti vystoupení dvakrát zvítězila, ale ani jednou se nemohla radovat z plného bodového zisku. V neděli měli Pražané volno, duel s Libercem odehrají až v příštím týdnu.

Vedoucí Sparta dohraje svůj zápas v rámci tohoto kola až příští úterý 26. listopadu, kdy doma přivítá Kometu Brno.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články