Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Liberec udolal Litvínov, v prodloužení rozhodl Filippi

Liberec - Hokejisté Liberce zvítězili v severočeském derby nad Litvínovem 2:1 v prodloužení a oplatili soupeři porážku v nájezdech z prvního vzájemného duelu v sezoně. Domácí vedli zásluhou Martina Bartka, hosté dokázali vyrovnat v 56. minutě díky Františku Lukešovi. V prodloužení rozhodl o libereckém vítězství Tomáš Filippi. Litvínov dokázal bodovat i ve druhém utkání pod novou trenérskou dvojicí Radim Rulík - Miloslav Hořava, nicméně v tabulce zůstává stále poslední.

Brzký začátek zápasu jako kdyby lépe svědčil domácím. Hned ve druhé minutě se do slibné šance dostal Filippi, z mezikruží ale Francouzovu branku přestřelil. Tentýž hráč měl po Bulířově pasu na hokejce vedoucí gól, v jasné šanci však opět těsně minul. Poté se do zakončení tlačil Dušek, Francouz dobře zasáhl.

Hosté se osmělili až v polovině první třetiny. Ručinského rána z křídla jen těsně míjela pravou Melicherčíkovu tyč. První přesilovku zápasu si zahráli domácí Bílí Tygři, branku hostí ale prakticky neohrozili. V 16. minutě už zvedal domácí Urban ruce nad hlavu, puk však zůstal pod ležícím Francouzem.

Po půlminutě druhé třetiny se dostal do úniku liberecký Urban, byl však faulován Zemanem a bylo nařízeno trestné střílení. Urban ale se svou střelou na lapačku neuspěl. Udeřit mohlo na druhé straně, kdy Lukeš nenápadnou střelou orazítkoval břevno.

Následovala početní výhoda domácích, ale byli to hosté, kdo mohl jít do vedení. Ručinského nájezd ovšem dobře pokryl Melicherčík. V závěru druhé části se podařilo Liberci dát klasický gól do šatny. Bartek si sám vybojoval kotouč a střelou k tyči otevřel skóre.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Litvínov

V úvodu třetího dějství si zahráli Litvínovští přesilovku. Dobré pokusy Lukeše ale pokryl spolehlivý Melicherčík. Poté hostující kapitán Trávníček fauloval Výtiska a putoval předčasně pod sprchy. Domácí však dlouhou početní výhodu sehráli špatně a na Francouze vyslali jen jedinou střelu.

Následně Liberečtí špatně střídali a přesilovku měla k dispozici Verva. Tu sice ještě nevyužila, ale pouhou vteřinu po vypršení trestu zakončil pěknou kombinaci Lukeš a vyrovnal. V závěru zápasu už si oba týmy pohlídaly zisk bodu, a tak přišlo na řadu prodloužení.

V něm měl obrovskou šanci liberecký Čutta, jenže puk za Francouze nedotlačil. Necelou minutu před koncem našlápl Fiippi a po krásné individuální akci vystřelil Liberci bod navíc.

Bílí Tygři Liberec - HC Verva Litvínov 2:1 v prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 40. Bartek, 65. Filippi (Čutta) - 56. Lukeš (Hübl, Šlégr). Rozhodčí: Jeřábek, Koch (Švýc.) - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:5, navíc Šlégr 10 min., Trávníček (oba Litvínov) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 5596.

Liberec: Melicherčík - Hunkes, Čutta, Voráček, Výtisk, Jánošík, Čakajík, Ulrych - Urban, P. Nedvěd, Dušek - Bartek, Vampola, Bulík - Pospíšil, Filippi, Bulíř - Jass, Zacha, Víšek. Trenéři: Hynek a M. Černý.

Litvínov: Francouz - Pavlík, Zeman, Šlégr, Gula, Posmyk, Sklenička, od 41. navíc Kokeš - Jánský, Hübl, Lukeš - Rosa, Hanzl, Ručinský - Martynek, Piroš, Trávníček - Majdan, Jurčík, J. Černý. Trenéři: Rulík a M. Hořava.

Pavel Hynek (Liberec): "Litvínov hrál dnes výborně do obrany, dobře zahušťoval střední pásmo. Dostali jsme se poměrně šťastně do vedení v závěru třetiny, zbylé šance jsme bohužel nevyužili. Pokud jsme dnes chtěli pomýšlet na tři body, museli bychom lépe sehrát přesilovky, kterých jsme měli dostatek. Jsme rádi za vítězství."

Radim Rulík (Litvínov): "Musím hráčům poděkovat za výkon. Celý zápas jsme bojovali, na hráčích byla vidět velká snaha. Hráli jsme hodně oslabení, tým se při nich hodně vydal. Za bojovnost jsme byli odměněni vyrovnáním. Chtěli jsme zápas dotáhnout až k samostatným nájezdům, bohužel se nám to nepodařilo. Bod zvenku v naší situaci bereme."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články