Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Chomutov má druhou šanci zajistit si udržení

Praha - Chomutov má druhou šanci zajistit si udržení mezi extraligovou elitou. V 11. kole baráže k tomu musí v domácím prostředí porazit v normální hrací době Liberec. Tříbodová výhra ale může posunout do příštího ročníku nejvyšší domácí soutěže i Bílé Tygry, ovšem jen za předpokladu, že Mladá Boleslav prohraje doma s Olomoucí. Nejlepší tým první ligy se však dvě kola před koncem baráže drží také ve hře o postup. Přímý přenos utkání Chomutov - Liberec sledujte od 17:15 na ČT sport a našem webu.

Piráti si mohli extraligovou příslušnost zajistit už v neděli na ledě Středočechů, kde ale prohráli jednoznačně 0:5. I tak je jejich výchozí pozice před závěrem baráže nejlepší, proto Chomutov nepanikaří. "Pořád to máme ve svých rukách. Je dobré, že nemusíme spoléhat na nikoho jiného. Čeká nás nejdůležitější zápas sezony," řekl kapitán Milan Kraft.

Liberec vydřel výhru 1:0 na olomouckém ledě a teď se pokusí uspět i v Chomutově, kde v prvním barážovém souboji vyhrál 2:0. Na svém domácím ledě ale s Piráty dvakrát prohrál. "Budeme se snažit zvládnout zápas proti Chomutovu a doufat, že by nám Olomouc mohla pomoct v Boleslavi, i když ta je teď rozjetá, hraje v euforii," uvedl kapitán Petr Nedvěd.

Nejzkušenější hráč Tygrů doufá, že se Olomouc chytne v koncovce a jeho týmu trochu pomůže. "Oni se snaží celých šedesát minut, ale nyní se výsledky nedostavují. Může se však stát, že zrovna v Mladé Boleslavi se to otočí," přál si Nedvěd.

Mladá Boleslav vyhrála v baráži doma všech pět zápasů a čeká ji souboj s Olomoucí, která již nemá šanci postoupit. "V posledních dvou zápasech dostala vždy jen jeden gól, takže určitě špatně nehraje. Nás čeká doma poslední zápas, takže se budeme snažit dát co nejvíce gólů," řekl obránce Milan Toman.

Středočeši bojují po roce o návrat mezi elitu a mají jistotu, že pokud v závěrečných dvou zápasech vyhrají v normální hrací době, postoupí do extraligy. Podle asistenta trenéra Jiřího Slabého se ale hráči momentálně soustředí jen na duel s Olomoucí, až poté začnou myslet na zápas v Liberci. "Od začátku říkáme, že jdeme zápas od zápasu. Teď nás čeká Olomouc, což nebude nic jednoduchého," domnívá se Slabý.

Je nám líto, video expirovalo.
Před utkáním Chomutov - Liberec
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články