Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Straka: Obrovská euforie, ale ještě nekončíme

Plzeň - Plzeňský kapitán Martin Straka se postupem do extraligového finále dočkal obrovské satisfakce. Právě on před čtyřmi lety zbavil klub zmítaný velkou finanční tísní existenční nejistoty a dočkal se za to symbolické odměny - jako jediný člen současného kádru si po 21 letech zopakuje v dresu Škody boj o mistrovský titul.

Je nám líto, video expirovalo.
Martin Straka hodnotí šesté semifinále

Čtyřicetiletý olympijský vítěz z Nagana se vracel domů z NHL před sezonou 2008/09 a neustále ho hnala vpřed touha po titulu. V předchozích sezonách však bylo maximem Západočechů semifinále, do něhož od Strakova návratu proklouzli dvakrát. Nyní je jisté, že si plzeňský patriot ve finále zahraje.

"Určitě je to chvíle největší euforie od návratu. Jsem tady pět let a nikdy jsme se nedostali do finále," řekl Straka. "Doufám ale, že tím ještě zdaleka nekončíme a budeme bojovat až do konce," doplnil Straka, jenž ocenil přístup svého týmu a rozhodnost při posledním kroku do finále. "Bojovnost, nasazení a chuť postoupit. Skvělý výkon gólmana a celého mužstva, 'Kovi' (Jan Kovář) byl individuálně fantastickej," uvedl Straka.

Domnívá se, že postup přes Slavii je spravedlivou odměnou za výkony, které Indiáni předváděli. "Zasloužili jsme si to. Už jsme nechtěli do pátku čekat na další zápas. Dnes to bylo z naší strany vynikající utkání. Vždy jsme vedli a dokázali se vzchopit, když soupeř vyrovnal. Myslím, že nás i nakoplo to ubráněné oslabení ve třech proti pěti. Věděli jsme, že to ubojujeme," připomněl Straka s tím, že rozhodující pro celou sérii byl pátý zápas v Praze a jeho dramatická koncovka.

Sám pečetil výhru 4:2 gólem do prázdné branky. Přišel v čase 58:56 a Slavia už neměla ani trochu síly na zvrat. "Ta brána se mi zmenšovala, už ho tam asi nikdy nedovezu," smál se Straka. "Jsem šťastnej, že to tam spadlo. Děsná úleva, že jsme postoupili. Když jsem jel dnes na stadion, ani jsem nevěděl, že to je po 21 letech," přiznal Straka.

Na finále se těší. "Už si to tady pamatuju asi jen já," přemítal s úsměvem. "A ještě náš Michal," připomněl svého bratra v pozici asistenta trenéra, s nímž tehdy válel v plzeňském dresu na ledě. "Snad to dopadne lépe než tehdy. Teď si ale odpočineme a ten postup si trochu užijeme a vychutnáme," plánoval Straka.

Sledovat druhou sérii mezi Zlínem a Třincem se nechystá. "Abych pravdu řekl, tak hokeje mám v těchto dnech dost. Je toho hodně, takže se s chutí podívám na fotbal," připustil Straka. Kdo se Plzni postaví ve finále, je mu jedno. "Je to hlavně o nás, jak se k tomu postavíme," myslí si Straka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články