Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Kadlec: Nemáme se za co stydět, Plzeň si postup zasloužila

Plzeň - Hokejisté pražské Slavie prohráli šesté semifinálové utkání s Plzní 2:4 a sezona pro ně končí, po zápase si ale v kabině řekli, že se nemají za co stydět. Kapitán Petr Kadlec vyzdvihl účast podceňovaného týmu mezi nejlepší čtveřicí play-off. "Gratuluji Plzni k výkonu, jejich fanoušci si ten postup zaslouží. Samozřejmě mě ale mrzí, že jsme dál nešli my," prohlásil šestatřicetiletý bek.

Je nám líto, video expirovalo.
Petr Kadlec hodnotí šesté semifinále

"Nemáme hráče typu Tomáše Vlasáka, Martina Straky a Ondřeje Kratěny, kteří dokážou zápas v důležitých momentech rozhodnout, přestože se jim třeba nedaří. O to více si cením, že jsme to dotáhli tak daleko," řekl Kadlec, který vstřelil již svůj třetí gól od modré čáry v sérii proti Indiánům. Zkušený obránce strávil na ledě více než polovinu hrací doby, přesto postupu zvučnějšími jmény nabité Plzně nezabránil.

Držitel dvou extraligových titulů našel klíčový moment souboje v závěru druhé třetiny, kdy svěřenci Vladimíra Růžičky nezužitkovali téměř dvouminutovou dvojnásobnou přesilovou hru. "Přestože jsme tam měli několik střel, tak tutovou šanci jsme si nevytvořili," litoval Kadlec promarněné příležitosti získat krátce před druhou pauzou vedení 3:2. "Nesehráli jsme to dobře. Je to škoda. Kdybychom skórovali, tak jsme šli do třetí třetiny s vedením. Naopak třetí gól pak dala Plzeň a to se proti takovému týmu těžko otáčí," uvedl Kadlec.

Podle jeho názoru zlom v sérii přinesla domácí porážka Slavie v předešlém, pátém utkání v O2 areně. "Ještě na začátku třetí třetiny jsme vedli, ale nedotáhli jsme to. Nakonec jsme prohráli gólem z poslední minuty," smutně konstatovala dlouholetá opora pražského klubu. Během vyřazovacích bojů dosáhl Kadlec na tisící zápas v soutěži, momentálně se počet jeho extraligových utkání zastavil na čísle 1010.

Do soutěže Slavia vstupovala jako outsider, který měl podle prognóz skončit v baráži. "Takovou sezonu, kdy jsme hráli pořád nahoře, jsme tu de facto měli jen jednu. Ale to bylo s úplně jiným hráčským kádrem. To tu hráli kluci jako 'Hugo' (Josef Beránek) a podobné kalibry. S tímhle mančaftem je to proto supersezona," řekl hráč s 18 odehranými ročníky extraligy v červenobílých barvách.

"Máme výbornou partu, nemáme tu žádnou superhvězdu a nikdo si tu na nic nehraje. Všichni táhnou za jeden provaz a důležité je i štěstí. Začali jsme vyhrávat a přišla psychická pohoda. Škoda, že jsme to nedotáhli ještě dál," vyzdvihl hlavní přednosti současné Slavie její vůdce, jehož čas ve hře se v důležitých utkáních pohyboval kolem 30 minut. "Každý hráč rád hraje. Když jste často na ledě, tak si důvěru trenéra užíváte a hraje se vám líp," podotkl Kadlec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články