Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Třetí bitvu Slavie s Plzní řídili zkušení borci, vládli Kratěna s Vlasákem

Praha - Návrat do sestavy po třízápasové pauze způsobené zraněním oslavil útočník Ondřej Kratěna dvěma góly a pomohl k výhře hokejistů Plzně nad Slavií 4:2. K úspěchu Indiánů v třetím semifinálovém utkání přispěl také Tomáš Vlasák, který otevřel v poslední minutě první třetiny skóre a ukončil dvanáct zápasů trvající střelecký půst. Na jeho trefu z času 19:34 navázal vteřinu před pauzou právě Kratěna a oba tak soupeři zasadili těžký direkt.

Utkání Plzeň - Slavia
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

"Jsem samozřejmě rád, hlavní je výhra. Za tu jsme nejvíc rádi a hodně si jí ceníme, zvlášť po tom, co jsme předvedli v poslední třetině," řekl Kratěna. Mrzelo ho zbytečné drama po snížení Slavie na rozdíl jediné branky. Sám mohl za stavu 3:1 pojistit náskok, ale po přihrávce Petra Vampoly nezakončil do odkryté branky. "To byla moje chyba. Chtěl jsem to zamést a puk mi ujel, ta následná otočka už byla jen zoufalost."

Dostal ale možnost v power play už z větší dálky trefit odkrytou branku a pojistil výhru, ke které položili s Vlasákem v úvodní třetině základ. "Pomohly nám tam oba góly. Nejdříve tam byla krásně sehraná přesilovka a pak ten můj. Pro soupeře je to těžká rána, dostat dva góly v poslední minutě," navázal Kratěna, který se ještě ujistil na časomíře, jestli stihl skórovat před koncem třetiny.

Užíval si atmosféru zaplněného plzeňského stadionu. "Je to nádherné, to je za odměnu, hrát takový zápas," doplnil Kratěna. Sedminásobný vítěz extraligy ví, že i po obratu série na 2:1 na zápasy je finále pro Plzeň ještě daleko. "Ještě musíme uhrát dvě vítězství a to bude pořádná šichta," podotkl.

Vlasák se dočkal premiérové trefy v letošním play-off a první od 3. února, kdy při výhře na Spartě 4:2 v 46. kole zaznamenal 17. branku v sezoně. "Je to samozřejmě příjemné, pauza byla dlouhá. Zaplaťpánbůh, že v některých zápasech byly aspoň šance, ale jsem rád, že už se to prolomilo," prohlásil Vlasák.

Zkoušel i různé pověry, přesto další branka dlouho nepřicházela. "To bylo už dřív. Špágr (Špaček) mi radil, ať si spláchnu ruce v záchodě. Což jsem udělal, ale nepřicházelo to. Zaplaťpánbůh to přišlo dneska," usmíval se nad radami asistenta trenéra Jaroslava Špačka. Podle Vlasáka závěr první třetiny rozhodl. "Oba góly byly strašně důležité, zvlášť ten Krtkův (Kratěnův) vteřinu před koncem," poznamenal Vlasák. "Dvě třetiny to byl od nás velmi dobrý výkon, pak jsme si říkali, že musíme hrát stejně. Ale oni dali takový šťastný gól, chytli se."

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 3. semifinále Plzeň - Slavia

Vlasák si ale myslí, že Indiáni nic nepodcenili. "Malinko jsme zmatkovali, pomohla jim pak přesilovka a dali na 2:3. Naštěstí to pak Krtek trefil. Měl obrovskou šanci už na 4:1 a zaplaťpánbůh, že to dal pak do prázdné branky," dodal Vlasák.

Plzeň doma uspěla v semifinále poprvé od roku 2004, protože před vlastním publikem prohrála oba duely se Slavií v roce 2009 a loni všechny tři s Kometou Brno. "Tím jsme se vůbec nezabývali," řekl Vlasák a ocenil, že týmu pomohly návraty zkušených hráčů Kratěny, Jiřího Hanzlíka a Václava Pletky do sestavy. "Každý hráč je v play-off strašně důležitý," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články