Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Polanský: Hráli jsme přesně tak, jak jsme chtěli

Zlín - Útočník Jiří Polanský se po dvouzápasovém disciplinárním trestu vrátil do sestavy Třince a i díky jeho pomoci Oceláři jednoznačně přehráli v semifinále Zlín 6:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Jiří Polanský hodnotí druhé utkání se Zlínem

Člen produktivní druhé formace Slezanů si pochvaloval, že Třinec dokázal svůj aktivní vstup do duelu přetavit ve vedení. Po diametrálně odlišném výkonu oproti úterý tak vyrovnal stav série na 1:1. "První a druhý gól nám pomohl, uklidnili jsme se a utkání jsme zvládli přesně tak, jak jsme chtěli. Přáli jsme si, aby to takhle vypadalo," řekl Polanský po zápase, ve kterém nasbíral dva kanadské body za gól a asistenci a byl vyhlášen nejlepším hráčem hostů.

"Na sportu je hezké, že jeden den je úplně jiný než druhý. My jsme to pocítili už se Spartou, kdy jsme jednoznačně prohráli šestý zápas a pak jsme přijeli do Třince a byli jsme jiný tým," poukázal na specifiku play-off a jasnou výhru Ocelářů v rozhodujícím sedmém duelu čtvrtfinále proti Pražanům.

Osobní přínos k třinecké výhře ale nepřeceňoval. "Kluci hráli i beze mě výborně sedmý zápas (čtvrtfinále) se Spartou a měl jsem obavy, jak to dopadne, když se vrátím. Spoluhráči z pětky mi to ale usnadnili. Jak svým pohybem, tak tím, že mě popichovali a dělali si ze mě legraci. Tak to má být," usmíval se Polanský po osmidenní zápasové pauze.

První porážka se Zlínem podle něj souvisela i s tím, že se Třinec snažil hrát stejně jako proti Spartě. "To ale nejde. Sparta hrála úplně jiný hokej než Zlín a my jsme nepřeřadili. Snažili jsme se hrát něco podobného, a to nejde. Za stavu 1:0 pro nás i pro ně to chce jiný hokej. Věřím, že si to dáme do hlav a půjde to tak dále," přál si Polanský.

Jednatřicetiletý útočník byl autorem posledního gólu zápasu, když ve 48. minutě zakončil své sólo prakticky do prázdné branky. "Jsem rád, že to byl uklidňující gól na 6:2, tím se to zlomilo. Už se to v poklidu dohrálo. Někdy vám to takhle vyjde. Já to zkoušel dnes dvakrát a předtím to nevyšlo, tak jsem to otočil zpět. Poté ta prohazovačka vyšla a vycítil jsem šanci," řekl Polanský.

Po páté třinecké brance se přitom na ledě hodně jiskřilo. "Zbytečně se to zdramatizovalo a pro nás je to velká škoda. Příště to musíme uklidnit. Ne ve všech zápasech povedeme 5:0, může to být 1:0 nebo 2:0 a musíme to dohrát zodpovědně, což se nám dnes nepovedlo," uvedl Polanský. V dalších duelech musí Třinec podle něj hrát tvrdě, ale čistě.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články