Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Furch: Bude to ještě boj

Praha - Brankář Slavie Dominik Furch udržel i ve svém druhém startu v letošním play-off hokejové extraligy čisté konto a i díky němu Pražané porazili Plzeň 3:0. Gólman, jenž ve čtyřech z pěti čtvrtfinálových zápasů proti Kladnu kryl záda Miroslavu Kopřivovi, ale úvodní semifinálový úspěch nepřeceňuje. Cesta k postupu do finále je podle něho ještě dlouhá. Přímý přenos druhého duelu Slavia - Plzeň vysílá od 18:00 ČT sport a náš web.

"Nesmíme to přeceňovat. Je to první vítězství a ještě nám zbývají tři. Bude to ještě boj," řekl Furch novinářům po utkání, ve kterém si připsal 27 úspěšných zákroků. Jeden z klíčových předvedl hned ve čtvrté minutě, kdy betonem vyrazil střelu Tomáše Sýkory v přesilové hře. "Bylo to se štěstím. Na poslední chvíli jsem zahlídnul, že z modré dává nahrávku skoro za mě, a jen jsem tam dal beton. Pak jsem se na kostce koukal, že tam bylo dost místa, takže to bylo štěstí," přiznal.

V závěru se o nebezpečný moment postaral sám chybnou rozehrávkou. "To byly peprné chvíle. Okamžitě jsem vyjel do rohu a docela jsem si zanadával," uvedl Furch k situaci, která se odehrála ještě za stavu 2:0. Slavia byla na hru indiánů dobře připravena a do šancí je nepouštěla. Při hře pět na pět prakticky vůbec. "Připravovali jsme se na jejich styl a vypadá to, že jsme si je dobře pohlídali. Výsledkem bylo takové vítězství," uvedl Furch.

Ocenil i pomoc obránců. "Kluci odvedli super práci, jako ve všech předešlých zápasech. Hrajeme odzadu a nějaké góly vždy dáme. Zase se to vyplatilo," pousmál se. Dvaadvacetiletý gólman nastoupil v sezoně proti Plzni počtvrté a počtvrté se radoval z výhry. "Bilanci v sezoně proti Plzni jsem moc nesledoval. Vím, že jsme s ní odehráli dobré zápasy, a to bylo hlavní," podotkl Furch.

První branku v play-off v sezoně i v kariéře vstřelil Tomáš Hertl, který ve 36. minutě otevřel skóre. "Jsem rád, že to tam konečně padlo. I když se štěstím. Byla to práce Jirky Kučného, který to parádně zatáhl. Nakoplo nás to, druhou třetinu jsme dohráli a ve třetí už jsme si to pohlídali a hráli lépe. První dvě třetiny to ale nebylo ono, na to se musíme zaměřit," řekl Hertl.

V pondělí podle reprezentačního útočníka musí Slavia hrát jako ve čtvrtfinále proti Kladnu. "Aby zápas byl na naší straně, ne jako dnes na plzeňské. Pro nás je ale důležitá výhra a je jedno, kdo dal gól," uvedl Hertl, který ocenil Furchův spolehlivý výkon. "Oba gólmani nám v sezoně chytají super a dnes byl Dominik zase výborný. V první třetině vytáhl neskutečný zákrok, to nás mohlo zlomit. Doufám, že takhle pojede dále," přál si.

Furch i Hertl vyzdvihli návštěvu přes 10 000 diváků, rekord dosavadního play-off. "Fanoušci byli super. Plzeň je pro nás atraktivní soupeř, takže jsem to i čekal. Atmosféra byla parádní," uvedl Furch. Hertl ocenil i aktivitu fanklubu, který připravil velké choreo s nápisem Sešívaní. "Je pěkné se podívat na choreo přes půl stadionu. Vždy se podívám. Jsme rádi, že i když v sezoně jich moc nechodí, tak chorea dělají pořád. Je to povzbuzující," dodal Hertl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Slavia - Plzeň


Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články