Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň porazila Litvínov a vynutila si sedmý zápas

Litvínov - Plzeň odvrátila hrozbu vyřazení z play-off, když dokázala porazit Litvínov na jeho ledě 5:2 a stav série je tak vyrovnaný 3:3. Škoda si vybojovala sedmý duel, i když v Litvínově dvakrát prohrávala. Čtyřmi trefami po sobě duel otočila, dvěma brankami se na vítězství podílel kapitán Martin Straka.

Hokejisté Plzně
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Pro Plzeň přitom přišla velmi záhy po úvodním buly rána v podobě odstoupení zraněného útočníka Kratěny. Severočeši byli směrem dopředu mnohem aktivnější a brzy si vynutili početní výhodu. Krátce po jejím skončení šli také v 10. minutě do vedení zásluhou pohotového zakončení Piroše.

Úspěšný střelec poté chytře tečoval, ovšem jen do boční sítě. Slibnou šanci spálil Rapáč. V 18. minutě mohli domácí zvýšit při další přesilovce, jenže místo toho utekl kotouč Posmykovi a Kovář při zakončení svého úniku procedil puk za Francouze.

Ve 29. minutě se puk po plzeňské rozehrávce odražené od sudího Mináře dostal k Černému a ten před Mazancem prokázal skvělé ruce - 2:1. Už po 81 vteřinách bylo ale vyrovnáno, když si Jareš pomohl při bránění Straky hákováním a hostující kapitán nařízené trestné střílení se štěstím proměnil ranou na vyrážečku.

Plzeňští oproti vlažnému výkonu z úvodního dějství výrazně ožili a do sedla je navíc stihl posadit Johnson, který 34 sekund před druhou přestávkou využil přesilovku při trestu Černého, jenž navíc za zásah do oblasti hlavy a krku dostal osobní desetiminutový trest.

Odhodlání domácích při pokusu o zvrat, s nímž nastupovali opět na led, ve třetí třetině velice záhy zmizelo. V polovině 42. minuty přidal čtvrtou plzeňskou trefu Lev, ale ani to ještě nebylo ze strany hostů vše. O 49 sekund později přidal svůj druhý dnešní zásah po další chybě domácí obrany Straka, a definitivně tak soupeře zlomil. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 6. čtvrtfinále Litvínov - Plzeň

HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň 2:5 (1:1, 1:2, 0:2)Branky a nahrávky: 10. Piroš (J. Černý, Rapáč), 29. J. Černý - 19. Jan Kovář, 30. Martin Straka z trest. střílení, 40. Johnson (J. Jeřábek, Jan Kovář), 42. Lev (Pletka, Vampola), 43. Martin Straka (Johnson, Jan Kovář). Rozhodčí: Minář, Mikula - Kostka, Bláha. Vyloučení: 4:6, navíc J. Černý (Litvínov) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 7 200 (vyprodáno). Stav série: 3:3.

Litvínov: Francouz - Kousalík, Kubát, Stříteský, Sklenička, Gula, Brejčák, Posmyk, Jareš - Rapáč, Hübl, Lukeš - J. Černý, Piroš, Ručinský - Gerhát, Lapšanský, R. Pšurný - Martynek, Hanzl, Trávníček. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.

Plzeň: Mazanec - Slovák, Jiří Hanzlík, J. Jeřábek, St. Pierre, Mozík, Frolo - Johnson, Jan Kovář, Martin Straka - Kratěna, Vampola, Pletka - Petruška, Kašpařík, Vlasák - Hollweg, Lev, Dvořák. Trenéři: Razým, Michal Straka, J. Špaček a Pejchar.

Vladimír Jeřábek (Litvínov): "Zápas rozhodly individuální chyby hráčů při gólech na 1:1 a na 2:2. Místo toho, abychom šli do kabiny za stavu 1:0, tak jsme udělali chybu. Plzeň přitom do té chvíle neměla jedinou šanci, jedinou 'gólovku'. Dalším rozhodujícím momentem byl zbytečný faul na konci druhé třetiny, z něhož jsme dostali třetí gól. Chtěli jsme s tím ještě něco udělat, ale gól na začátku třetí části byl takovým hřebíčkem. Pak už jsme se trápili a na klukách bylo vidět, že už to zkrátka nejde."

Michal Straka (Plzeň): "Rozhodující pro vývoj dnešního zápasu bylo, že jsme si nenechali Litvínov odskočit o dva góly a dokázali jsme na to vždy zareagovat, ať to bylo gólem Kováře v oslabení nebo šťastným trestným střílením od bráchy. Gólem z přesilovky na konci druhé třetiny jsme zápas otočili, přišel vynikající vstup do třetí třetiny a pak už jsme si to podle mého pohlídali." 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články