Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Třinec, Slavia a Litvínov mohou postoupit do semifinále play-off

Praha - Tři semifinalisty letošního play-off může poznat hokejová extraliga. Mohou se jimi stát Třinec, Slavia a Litvínov, které dělí jediná výhra od postupu mezi nejlepší kvarteto. Slavia proti Kladnu a Litvínov v duelu s Plzní se představí v domácím prostředí, Oceláři budou hrát na ledě Sparty. Utkání Sparta - Třinec v rámci studia Buly - hokej živě sledujte od 19:05 na ČT sport i našem webu.

Slavia vyhrála v pátek na ledě Kladna jednoznačně 5:1 a v pondělí je odhodlaná sérii v domácím prostředí ukončit. Na své straně má vedení 3:1 na zápasy. Pražané si ale podle svých slov uvědomují, že je nečeká jednoduché utkání.

"Série skončí, až někdo vyhraje počtvrté. My se musíme připravit na další zápas. Říkat, že už je to hotové, si rozhodně nemůžeme. Kladno hrálo velice dobře i na Slavii. Druhé utkání u nás bylo hodně vyrovnané. Rozhodně nemůžeme nic podcenit," uvedl asistent trenéra Ondřej Weissmann.

Rytíři jsou sice krok od konce sezony, věří ale, že se jim podaří sérii ještě prodloužit a vrátit ji do Kladna. "V pátek nás Slavia sice přehrála, ale my se připravíme a pokusíme se jí to ještě znepříjemnit," řekl asistent trenéra Petr Tatíček.

K úspěchu ale Kladno potřebuje zlepšit produktivitu, v dosavadních čtyřech zápasech dalo Pražanům pouhé tři branky. "Musíme mít trošku lepší pohyb než soupeř, abychom s ním mohli držet krok. Bohužel takový um v gólech nemáme, moc jich nedáváme. Věřím ale, že teď třeba dáme dva a vyhrajeme," přál si Tatíček.

Třinec do Prahy veze zvýšené sebevědomí

Třinec se vydal do Prahy v neděli s vírou, že první mečbol v sérii dokáže při vedení 3:2 na zápasy proměnit. "Bude to samozřejmě ještě nesmírně těžké, protože Sparta nám dokázala, že i nepříjemné situace zvládá. Jsme ale samozřejmě povzbuzení povedeným sobotním zápasem, který nám vyšel, a uděláme všechno pro to, abychom to v pondělí ukončili. Máme se od čeho odrazit," uvedl kouč Josef Turek.

Sparta v utkání "o život" spoléhá na domácí prostředí, ale ví, že musí být maximálně opatrná. "Pro nás je jasné, že ten zápas musíme vyhrát. Ale určitě to neznamená, že začneme nějakým bezhlavým útočením. Je těžké myslet příliš dopředu, protože jsou tam i nějaké šrámy, a teprve uvidíme, jak se během dnů před zápasem všechno vyvine. Ale věříme, že se do Třince ještě vrátíme," řekl sparťanský asistent Jan Votruba.

V Litvínově čekají na semifinále 13 let

Litvínov ve své parádní disciplíně, kterou jsou samostatné nájezdy, nepřipustil proti Plzni druhou porážku za sebou a je za stavu 3:2 na utkání krok od semifinále, které by si zahrál po dlouhých 13 letech. "Bude to ale zase urputný a vyrovnaný hokej, my musíme zase dobře bránit a vyhrát, abychom sérii uzavřeli," podotkl střelec vítězné trefy ze sobotního souboje Robin Hanzl.

Zkušený útočník Martin Ručinský zůstává rovněž obezřetný. "Musíme to odmakat a výhru ukopat, udělat pro ni maximum. Jsme rádi, že do toho utkání jdeme s výhodou jedné výhry, ale na koni úplně nejsme. Je třeba nastoupit s pokorou. Zdaleka ještě není nic rozhodnuté, Plzeň je silný soupeř se zkušeným kádrem," připomněl Ručinský, který cítí zvláštní motivaci a play-off si prý moc užívá.

"Naposledy jsem hrál za Litvínov play-off v devatenácti letech, pak jsem byl osmnáct let pryč a předloni jsem byl zase zraněný. Moc mě baví ta atmosféra plných zimáků. Zápasy mají šmrnc a šťávu," vysvětlil Ručinský.

Dlouhodobý lídr a suverén základní části extraligy balancuje nad propastí. Pokud chce Plzeň na úkor Litvínova proklouznout do semifinále, musí bezpodmínečně vyhrát nadcházející dva zápasy. A něco takového se Indiánům za posledních 11 vystoupení nepodařilo. Zbraně ale zdaleka neskládají, přestože mečbol soupeře budou odvracet před jeho diváky.

"Je to 3:2 pro Litvínov, 1:1 na vyhrané nájezdy, nám nezbývá než se pořádně připravit na pondělek a udělat pak všechno pro to, abychom si s nimi zahráli ještě jednou v Plzni," plánoval kouč Milan Razým.

Útočník Jan Kovář odmítl, že by Škoda neměla na obrat fyzické síly. "Síly určitě máme, bude to jen v nás, abychom odvedli stoprocentní výkon a vrátili tu sérii ještě domů," řekl Kovář. "Přišlo mi, že máme více sil a máme určitě na to je porazit. Oni musí udělat ještě ten poslední krok, ale my budeme chtít vyhrát zrovna tak," doplnil další forvard Petr Vampola.

Je nám líto, video expirovalo.
Před utkáním Sparta - Třinec
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články