Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Třinci k třetímu bodu se Spartou pomohly i góly hráčů ze čtvrté pětky

Třinec - I díky dvougólovému příspěvku hráčů ze čtvrté řady se hokejisté Třince v pátém čtvrtfinále dobrali k výhře 6:3 nad Spartou. Vedle tradičních střelců Růžičky a Bonka vystoupili ze stínu slavnějších i Hrňa se Zagrapanem, kteří důležitými brankami odrazili dotahujícího se soupeře.

"Za výhru jsme pochopitelně rádi, protože Sparta kousala do poslední sekundy. V závěru hrála aktivně, všechno střílela po bráně. Ale my jsme odehráli výborné utkání a doufáme, že to v pondělí v Praze ukončíme," řekl útočník Erik Hrňa.

Čtvrtá třinecká řada má v zápasech veskrze defenzivní povinnosti, ale včera k nim přidala výraznou nadstavbu - dva vstřelené góly. Hrňa tím svým zvyšoval na 3:1, Zagrapan v závěru brankou na 5:2 pořádně otupil narůstající nápor Pražanů.

"Nám se dneska hrálo dobře a konečně jsme odehráli zápas, kdy jsme k tomu přispěli. Předtím se to občas taky stalo, ale moc těch gólů nebylo. To samozřejmě potěší," usmíval se vsetínský odchovanec Hrňa, který ve čtvrtfinále skóroval už podruhé. "Nejsme tady od toho, abychom vymýšleli. I když jsme dali dva góly, dávali jsme si hlavně pozor, aby nám nešli do brejku. Máme tam soupeře zamotat a hlavně nedostat gól," dodal Hrňa.

Nejen za obě branky však od spoluhráčů sklidili chválu. "Hráli výborně, ale oni celou sérii hrají výborně. I když to jsou ještě mladí hráči, nedávají na sobě znát nějakou nervozitu, výborně bruslí. Povedlo se nám navíc i díky nim góly rozložit do více útoků a to bylo pro výsledek taky důležité," pochvaloval si kapitán Radek Bonk.

Přes chodbu od třinecké kabiny byla naopak nálada na bodě mrazu. Sparta má po porážce nůž na krku a v pondělí proti Ocelářům nesmí prohrát. Kapitán Michal Broš přiznal, že proti výborně hrajícímu soupeři dnes jeho celek neměl nárok. "Třinec vyhrál zaslouženě. My jsme nezachytili začátek. I když jsme to už v minulých zápasech dokázali dvakrát obrátit, dneska ten úvod tak nějak určil ráz toho utkání," řekl Broš.

Podle něj Pražany počáteční třinecký nátlak nezaskočil. Broš tvrdil, že problém byl v tom, že se Spartě nedařilo plnit předzápasová předsevzetí. "My jsme na ten tlak byli připraveni, Třinec tak doma hraje. Říkali jsme si, že se musíme dobře hýbat, omezit fauly. Jenže jeden gól jsme dostali z přesilovky, druhý z nezachyceného protiútoku. To, co jsme si řekli, jsme nehráli," povzdechl si Broš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články