Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Slávisté v Kladně nadělovali a jsou krok od postupu

Kladno - Slavia porazila ve čtvrtém čtvrtfinálovém duelu play-off Kladno 5:1 a je jediné vítězství od postupu do semifinále. O třetí výhru Pražanů v sérii se dvěma góly zasloužili Vladimír Růžička a Jan Holub. První šanci zajistit si postup mezi nejlepší čtveřici budou mít Pražané v pondělí, kdy série pokračuje v O2 areně.

Utkání Kladno - Slavia
zdroj: ČTK autor: Stanislav Zbyněk

Slavia byla po čtvrteční porážce od první minuty výrazně aktivnější a už ve druhé minutě skončila tečovaná střela Kempného na tyči. Brankovou konstrukci následně rozezvučeli i Poletín, Lukáč a Kuboš. Ve 13. minutě se hosté dostali do vedení, když využili hned první přesilovou hru. Faul Kameše potrestal Vladimír Růžička.

I druhý gól padl při nerovnoměrném počtu hráčů na ledě, Slavia se tentokrát prosadila v oslabení. Laxnost domácích potrestal Tomica, jenž svůj samostatný nájezd zakončil přesnou střelou mezi Cháberovy betony. Pražané byli jasně lepší a třetí branku mohl přidat v 18. minutě Jelínek. Cháberu však překonal až na začátku druhé třetiny Vladimír Růžička, jemuž šanci ideálně připravil Sklenář.

Již po 79 sekundách druhé části tak bylo prakticky jasné, že Slavia dnes v ČEZ stadionu vyhraje. Pražané v pohodě kombinovali a vytvářeli si příležitosti. Čtvrtou branku vstřelil obránce Holub, jenž se střelecky prosadil poprvé v sezoně. Do branky Rytířů se následně místo Chábery postavil Cikánek, kterého hned vyzkoušel Poletín. Kladenská dvojka se ale zaskočit nenechala.

Poté se do ojedinělé šance dostali i domácí. Kopřiva si ale s pokusem Eberleho jistě poradil. Cikánek tolik štěstí neměl, o čisté konto jej při signalizovaném vyloučení připravil Holub. Kladno se poté snažilo alespoň kosmeticky upravit skóre a Kopřiva měl ve třetí části nejvíce práce. Nakonec se mu to i podařilo a v 54. minutě snížil na 1:5 Jass.

Rytíři Kladno - HC Slavia Praha 1:5 (0:2, 0:3, 1:0)

Branky a nahrávky: 54. Jass (Patera, Kuchler) - 13. V. Růžička ml. (Hertl, Kadlec), 14. Tomica (P. Jelínek, Kadlec), 22. V. Růžička ml. (Sklenář), 29. Holub (Žejdl, Kuboš), 37. Holub. Rozhodčí: Minář, Šír - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5429. Stav série: 1:3.

Kladno: Chábera (29. Cikánek) - L. Procházka, David Růžička, Kameš, P. Hořava, Doudera, Černošek, Macholda, Kužel - Jass, Lukáč, Kuchler - Eberle, Patera, Melka - Valský, Dragoun, Rudovský - Kuchejda, Dalecký, M. Látal. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Slavia: Kopřiva - Kadlec, Kučný, Kuboš, Holub, Kolařík, Kempný - Micka, P. Jelínek, Tomica - Hertl, V. Růžička ml., Sklenář - Žejdl, Alinč, Krenželok - Stránský, Skokan, Poletín. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.

Petr Tatíček (Kladno): "I přesto, že jsem zaslouženě prohráli a hosté byli lepší, tak musím naše hráče pochválit. Nechali jsme na ledě všechno. Bojovali jsme. Takový je ale sport. Slavia byla od začátku pohyblivější a přehrála nás."

Ondřej Weissmann (Slavia): "Dnes jsme byli o kousek lepší než ve čtvrtek. Byli jsme aktivnější dopředu, dali jsme rychle první gól a druhý jsme přidali v oslabení. Ve hře jsme pak pokračovali. Všechny hráče musím pochválit za bojovný výkon."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy