Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

V Plzni a Třinci mohou vítězové pátých duelů nakročit do semifinále

Praha - První mečboly budou ve hře při pátých duelech čtvrtfinále extraligy. Shodně za stavu 2:2 na zápasy Plzeň přivítá v domácím prostředí Litvínov a Třinec vyzve Spartu. Série mají zatím podobný průběh. Po základní části lépe postavené týmy Plzně a Třince doma ztratily výhodu domácího prostředí, ale poté si ji dokázaly uzmout zpět. Vítězné celky ze soboty budou poté vyhlížet pondělní šesté pokračování, v nichž budou mít možnost stvrdit postup mezi nejlepší kvarteto. Přímý přenos utkání Plzeň‒Litvínov sledujte živě na ČT sport a našem webu od 18:00.

Hokejisté Plzně ve středu jako první v sezoně dokázali porazit Litvínov na samostatné nájezdy, díky tomu se jim podařilo vyrovnat sérii na 2:2. V domácím prostředí se budou snažit o to, aby se poprvé dostali do vedení a získali na svou stranu úvodní mečbol.

"Jsme rádi, že jsme naposledy v Litvínově uspěli, ale pro sérii to nic neznamená. Jen jsme si vzali zpět výhodu domácího prostředí. Série pokračuje dále," poukázal trenér Milan Razým na fakt, že i Indiáni doma jeden zápas prohráli.

V klidu jsou i hráči Litvínova, kteří v této sezoně platí za překvapení extraligy. "My jedeme dál. Kdyby nám někdo před sezonou řekl, že budeme hrát s Plzní po čtyřech zápasech 2:2, tak bych mu nevěřil. Všichni tvrdili, že nás čeká baráž a Plzeň boj o titul," podotkl kouč Vladimír Jeřábek.

Ve zbytku série bude ale postrádat útočníka Juraje Majdana. Člen elitní formace dostal v závěru normální hrací doby v posledním duelu trest ve hře za faul hlavou na obránce Tomáše Frola, takže má automaticky zastavenou činnost. Další tři zápasy mu k trestu přidala disciplinárka.

Sparta se v Třinci chce vyvarovat zbytečných faulů

Souboje Ocelářů s Pražany přinesly dosud nejvíce branek ze všech čtvrtfinálových sérií. Za čtyři duely padlo v základní hrací době již 25 branek. "Ty střelecké manévry nám moc nevyhovují, ale hru změnit nelze, tu máme takhle nastavenou. Vesměs ale dostáváme góly, při nichž to není o tom, že by nás někdo rozebral, takže vzadu se musíme zlepšit, ale jinak budeme v podobné hře pokračovat," nastínil třinecký kouč Josef Turek.

Prozradil také, že gólman Hrubec, jehož zranila v obličeji střela Pacovského po odpískání hned v prvním duelu série v okamžiku, kdy přišel o masku, je již zpět u týmu. Jeho případný start závisí na pocitech samotného gólmana, ale zároveň i na posvěcení klubových lékařů.

Sparťané mají na kontě dvě hodně dramatická vítězství. Nyní by rádi za úspěchem dokráčeli alespoň o něco poklidněji. "Jsou to infarktové záležitosti; plno nájezdů, vyrovnání půl minuty před koncem...," ulevil si po čtvrtém duelu v Praze kouč Josef Jandač.

Třinec z jeho pohledu pouze potvrzuje, jak obrovsky silné mužstvo má, a to hlavně směrem do ofenzivy. "Na můj vkus dostáváme hrozně laciné branky a na to, jak je Třinec ofenzivní a nebezpečné mužstvo, tak musíme zlepšit obrannou fázi. Oni dokážou využít sebemenší příležitost, což si musíme ohlídat. Také je třeba se vyvarovat některých stupidních faulů, které jsme si ve čtvrtém utkání zase neodpustili," vadilo Jandačovi.

"My na to hráče pořád upozorňujeme, ale záleží pak na nich, jak to na ledě realizují," doplnil Jandač. Trenéři se stále musí obejít bez gólmana Pince, po vypršení disciplinárního trestu však již budou moci využít talentovaného útočníka Pacovského.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články