Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Říhovi gólmanská rošáda vyšla, dvojka Pardubic pomohla odvrátit blamáž

Pardubice - Hráči z města perníku odmítli konec sezony a po domácí výhře nad Kladnem 3:1 budou za stavu 1:2 na zápasy dále bojovat o postup do čtvrtfinále play-off. Vítěznou brankou z 52. minuty se o to zasloužil útočník Robert Kousal a 26 úspěšnými zákroky přispěl gólman Martin Růžička, který poprvé v sérii dostal přednost před Dušanem Salfickým.

Utkání Pardubice - Kladno
zdroj: ČTK

Kousal využil toho, že dostal prostor ve středním pásmu, a střelou přes beka Davida Růžičku překonal k pravé tyči Jana Cháberu. "Věděl jsem, že jdou střídat, takže jsem si rychle najel, Venca Benák mi to dal. Viděl jsem, že jsou odstoupení k jejich třetině, dlouho jsem se nerozmýšlel. Vystřelil jsem a padlo to tam," řekl Kousal.

Podle něj musí dnes mužstvo na včerejší výkon navázat. "Musíme ještě některé věci dopilovat a zlepšit. Bylo to lepší než na Kladně. Zlepšili jsme pohyb, dostávali jsme se víc do šancí a párkrát tam puk skákal, musíme ještě zlepšit důraz. Prostě musíme vyhrát," podotkl dvaadvacetiletý forvard.

Report, sestřih a ohlasy ze zápasu Pardubice - Kladno (//sport/hokej/extraliga/217525-pardubice-prvni-mecbol-kladna-odvratily/)

Růžička se vrátil do branky po šesti zápasech, v kterých chytal Salfický. O svém nasazení se dozvěděl v neděli po tréninku a překvapený nebyl. "Když jsem chytal já, šel tam Salfa za stavu, když jsme prohráli pár utkání. A myslím, že ode mě to nebyly špatné zápasy. Byl to od trenéra impulz a totéž byl záměr i teď," řekl Růžička.

Do klíčového zápasu šel s čistou hlavou. "O tom nebyl čas přemýšlet. Musel jsem do toho skočit a vychytat výhru. Ani mě nenapadlo, že bychom mohli prohrát, to jsem si vůbec nepřipouštěl," navázal Růžička, který několika zákroky výrazně podržel svůj tým. "Šance měli, je to předkolo a je to boj."

Pětadvacetiletý gólman, který v minulé sezoně pomohl Pardubicím k titulu, byl rád, že se tým oproti zápasům v Kladně zvedl. "Na Kladně jsem to viděl jen ze střídačky, ale tam to vůbec nebylo ono, to jsme nebyli my. Přišlo mi, že jsme teď doma hráli daleko zodpovědněji," dodal Růžička.

Pardubický Kousal se raduje z gólu do branky Kladna
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Říha motivoval legendami

Šéf pardubické střídačky Miloš Říha věděl, že dát do branky poprvé od 17. února Růžičku byl trochu risk, protože Salfický v Kladně tým držel. "Máme dobrou dvojici. Mohlo se to všechno svést na tento tah, kdyby Růža dostal nějaké blbé góly a my jsme prohráli. Ale kdo nic nedělá, nic nezkazí. Na závěr nás podržel naprosto bravurním zákrokem," chválil Říha.

Včera po rozbruslení vzal tým v rámci motivace na půl hodiny na pardubický zámek na výstavu k 90. letům místního hokeje. "Bral jsem to jako příjemné zpestření. Podívali jsme se na naše legendy, jak to hrály dřív. Určitě jsme se nad tím zamysleli, že prostě nesmíme prohrát," okomentoval to Kousal.

"Pan Říha si po té projekci vzal slovo a řekl nám, že my píšeme další dějiny klubu a ať do toho dáme sto procent a vyhrajeme," dodal autor trefy, která ještě Pardubicím prodlužuje sezonu a dává stále naději na obhajobu titulu.

Chábera: Takhle to v play-off chodí

Stejně jako v duelech v Kladně i včera vítěz obracel nepříznivý stav a Pardubice vyrovnaly v 10. minutě, kdy Tomáš Rolinek s bránícím Markem Černoškem v zádech vychýlil v brankovišti Cháberu a Pavel Brendl dorážel do prázdné branky.

"Já si nemůžu stěžovat, to je marný. Já nemůžu nic dělat, když ten hráč přijede a nabourá do mě. Gól uznali, byl podle rozhodčích regulérní a tak to je," doplnil Chábera s tím, že v play-off se s takovou hrou musí počítat. "Já s tím problémy neměl, ale evidentně pan rozhodčí... Ale samozřejmě, snažili se víc chodit do brány, na to jsem zvyklý. Takhle to v play-off je, s tím nic neuděláme."

Podle kapitána Pavla Patery bylo v průběhu třetí třetiny jasné, že kdo dá gól, bude se dneska radovat. "My jsme byli rádi, že to po dvou třetinách bylo 1:1. Věděli, že kdo dá druhého, tak asi vyhraje, nějaké šance byly, ale dostali jsme my. Pardubice dneska byly šťastnější, předtím doma zase my," prohlásil jednačtyřicetiletý centr.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 3. utkání Pardubice - Kladno
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články