Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Slavia vládne extralize, Pardubice se blíží play-off

Praha - Novým lídrem extraligy je po 50. kole Slavia Praha. Stalo se tak poté, co porazila poslední Chomutov na jeho ledě 4:0 a body zároveň ztratila Plzeň na ledě Kladna. Rytíři si s Indiány poradili, byť až na samostatné nájezdy, a porazili je 2:1. Naopak Oceláři z Třince neprolomili smůlu - prohráli osmý z posledních devíti zápasů, tentokrát s Litvínovem. Tomu po výhře 5:2 chybí pouhé dva body k jistotě play-off. Účast v něm už má jistou Zlín, který dále útočí na čelo ligy po výhře 4:2 na ledě Budějovic.

Slavící hráči Slavie
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Třinec - Litvínov 2:5

Oceláři pokračují v utrápených výkonech. I tentokrát doma po mdlém vystoupení podlehli Litvínovu 2:5 a z posledních devíti zápasů prohráli již poosmé. Dva góly hostů vstřelil Richard Rapáč a i díky němu Verva protrhla sérii šesti porážek za sebou na třineckém ledě. Dnešní porážkou mimochodem Třinec přenechal svému soupeři páté místo v průběžné tabulce.

Report, sestřih a ohlasy (//sport/hokej/extraliga/216276-trinec-poosme-z-deviti-zapasu-prohral-tentokrat-s-litvinovem/)

České Budějovice - Zlín 2:4

Hokejisté Zlína zvítězili na ledě Českých Budějovic 4:2 a drží tak stále kontakt s čelem tabulky, když se dotáhli na dosud vedoucí Plzeň. Berani na nového lídra Slavii ztrácí dva body. Jihočeši naopak přišli o naději na šestku. 

Report, sestřih a ohlasy (//sport/hokej/extraliga/216300-zlin-vyhral-v-budejovicich-a-tlaci-se-na-vrchol-tabulky/)

Chomutov - Slavia 0:4

Hokejisté Slavie v 50. extraligovém kole zkompletovali plný počet 12 bodů, které mohli v základní části získat proti Chomutovu. Po výhře 4:0 na ledě Pirátů, která byla pro Pražany již sedmou v řadě, se navíc svěřenci kouče Vladimíra Růžičky posunuli do čela tabulky, neboť Plzeň ztratila v Kladně. Domácí prohráli první domácí zápas od nástupu trenéra Jiřího Čelanského a zůstávají nadále poslední. 

Report, sestřih a ohlasy (//sport/hokej/extraliga/216303-slavia-je-novym-vladcem-extraligy-znovu-zdolala-chomutov/)

Kladno - Plzeň 2:1 po SN

Kladenští hokejisté si poradili s dosavadním lídrem tabulky z Plzně 2:1 po samostatných nájezdech a definitivně si zajistili postup minimálně do předkola play-off. Západočeši po čtvrté porážce za sebou, přičemž třikrát neuspěli v nájezdech, přišli o první místo v tabulce. Duel rozhodl Koba Jass.

Report, sestřih a ohlasy (//sport/hokej/extraliga/216296-kladno-porazilo-plzen-a-predkolo-play-off-ma-jiste/)

Kometa Brno - Pardubice 2:3

Kometa Brno dvakrát sahala po vítězství, nakonec si jej však znovu odvezli pardubičtí hokejisté. V souboji dvou loňských finalistů musely Pardubice protrhnout svou smůlu na hřišti soupeřů a mohly se opřít o svou vzájemnou bilanci s Kometou. Ta v dosavadních zápasech sezony nezískala proti mistrovi ani bod a nic se neměnilo ani tentokrát - po dvou gólech Bartka a trefě Kočího zvítězily Pardubice 3:2 a přiblížily se předkolu play-off.

Report, sestřih a ohlasy (//sport/hokej/extraliga/216283-kometa-neprolomila-pardubickou-kletbu-prohrala-2-3/)

Liberec - Karlovy Vary 3:1

Hokejisté Liberce porazili v 50. kole extraligy Karlovy Vary 3:1 a připsali si již páté domácí vítězství v řadě. Zároveň se tak přiblížili svému dnešnímu soupeři na rozdíl jediného bodu. Naopak Západočeši prakticky přišli o naději na předkolo play off - na Pardubice a Vítkovice ztrácí dvě kola před koncem shodně šest bodů a ve hře je tak drží už pouze lepší bilance ze vzájemných utkání s oběma celky.

Report, sestřih a ohlasy (//sport/hokej/extraliga/216313-varum-se-play-off-vzdaluje-prohraly-v-liberci/)Tabulka po 50. kole (//sport/tabulky/133142-tabulka-hokejove-extraligy/) 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články