Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Brno řeší krizi, trenéry doplní Zubíček

Brno – Vedení Komety Brno zareagovalo na sérii nepříznivých výsledků a rozhodlo se doplnit trenérskou dvojici Zdeněk Venera - Lubomír Oslizlo. Do nového brněnského triumvirátu se z iniciativy hlavního trenéra Venery zařadí sportovní manažer Pavel Zubíček. Poprvé se trio na lavičce Komety představí už v dohrávce 19. kola extraligy v Českých Budějovicích.

"Návrh jsem přijal, neboť na zlepšení výsledků máme zájem všichni," řekl Zubíček, který ještě s většinou hráčů v současné Kometě hrával. Aktivní kariéru ukončil před dvěma lety a od další sezony převzal roli sportovního manažera. Zubíček se bude vedle zápasů zúčastňovat i tréninků. "Hráči budou vnímat, že má vedení zájem o zlepšení. A také, že se něco děje. Je to jeden z kroků, jak situaci zlepšit," uvedl Venera.

Poznamenal, že Zubíček je v každodenním styku s týmem. "Nyní se jeho práce jen trochu více rozšíří. Vnímám jej jako oporu. A hráči, kteří s ním hráli a dobře se s ním znají, od něj možná uslyší něco trochu jinak než ode mě," dodal Venera.

Hokejisté Komety se už více než měsíc potýkají s výsledkovou krizí a jejich momentální forma je hodně vzdálená od loňského vítězného tažení v play-off. Z posledních 14 zápasů jen dvakrát získali tříbodové vítězství, naopak v osmi duelech vyšli naprázdno. Od vyřazení z bojů v předkole play-off a 11. místa Pardubic už dělí Kometu pouze sedm bodů.

K podobnému kroku sáhlo Brno i v úvodu sezony 2009/10, kdy se po špatných výsledcích postavil k trenéru Mojmíru Trličíkovi na střídačku v roli asistenta majitel klubu Libor Zábranský. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články