Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Trenér Říha se do Pardubic vrátil vítězně

Praha - Dalo by se říci, že přišel, viděl a zvítězil. Řeč je o Miloši Říhovi, který se v neděli dvě hodiny před zápasem 42. kola dohodl na tom, že povede tým hokejových Pardubic. A východočeši pod jeho taktovkou hned porazili 4:3 vedoucí tým extraligy z Plzně. Vedení klubu se se staronovým lodivodem dohodlo, že u týmu bude působit do konce sezony i jako manažer A týmu.

Miloš Říha
zdroj: ČTK autor: jO

Říha se se zástupci východočeského celku viděl na sobotním galavečeru k oslavám 90. výročí založení klubu, o možném angažmá však začal jednat až v neděli ráno. "Vzbudil mě telefon, jestli nezajdu na kafe se šéfy klubu Šmidberským a Šudou. Tam přede mě postavili tuhle možnost," řekl Říha po zápase.

Nakonec se na spolupráci dohodli, i když jednoduché to prý nebylo. Říha o všem dlouho jednal se svým agentem. Stále totiž nemá dořešené vše s Petrohradem a nemůže se tak stát trenérem jiného týmu. I proto se agentovi jeho nové angažmá příliš nezamlouvalo. "Nějaké tři hodiny jsme diskutovali. Oni (pardubičtí majitelé) trpělivě čekali a já jsem se vrátil ve tři čtvrtě na tři a tehdy padlo rozhodnutí," přiznal.

Pardubice následně oznámily, že u týmu končí Mojmír Trličík a Ladislav Lubina a nový realizační tým budou tvořit Říha a David Pospíšil. Jejich přesné kompetence se mají vyřešit na začátku příštího týdne. Říha už s vedením Východočechů v minulých týdnech několikrát jednal, proto tušil, že by nabídka mohla přijít. "Čekal jsem, že si sedneme v sobotu," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Trenér Miloš Říha se do Pardubic vrátil vítězně

Takhle k mužstvu přišel až bezprostředně před zápasem. "Je těžký přijít před zápasem a něco měnit. Oni měli taktickou poradu a já jsem ji trochu změnil. Navíc se toho i kluci trochu lekli a bylo to vidět v začátku zápasu. Určitě by to bylo lepší předevčírem, abych se na to líp připravil, abych s nimi mohl udělat rozbruslení. Ale vždycky je ta kúra zdravotním šokem a já si myslím, že ten šok tam byl," uvedl.

Říha chce týmu pomoct, rozhodně se nepovažuje za spasitele. "Uděláme všichni všechno, abychom tomu pomohli. Já se dovedu bavit s každým. Neberu si žádnou nálepku spasitele. Sám člověk nic neudělá," podotkl Říha, který podle všeho bude opět spolupracovat s Andrejem Potajčukem. Jako v Rusku. "Teď o tom budeme jednat, je ochoten mi pomoci a doposud mně vždycky pomáhal. Pokud s tím bude souhlasit vedení, a já věřím, že ano, tak by zítra nebo pozítří mohl přiletět. Myslím si, že tomu nic nebrání," uvedl.

Tým je v dobré kondici i díky Hynkovi

Pardubice pod jeho vedením vydřely výhru nad vedoucí Plzní, o které rozhodly gólem v 59. minutě. Podle Říhy se projevilo, že tým je výborně připraven. Ocenil tak práci Pavla Hynka i Trličíka, kteří v klubu v této sezoně předčasně skončili.

"Určité pasáže toho srabu tam byly, když jsme dostali gól. Ale s nabývajícím tempem a také s tím, že jsme soupeře ve druhé třetině začali perfektně dohrávat, tak Plzeň se zarazila a nevěděla, že to vydržíme. V tom byl náš úspěch. Máme mladé mužstvo, oni mají spoustu zkušených hráčů. My jsme vyhráli proto, že tam kluci nechali srdíčko," podotkl Říha.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články