Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Věřím, že týmu pomůžu, tvrdí liberecká posila Schwarz

Liberec - Premiéru v dresu Liberce si odbyl v nedělním utkání extraligy proti Kladnu brankář Marek Schwarz, jenž do týmu Bílých Tygrů zamířil z pražské Sparty výměnou za Marka Pince. Ani jeho výkon však Tygrům nepomohl k vítězství. Severočeští hokejisté nedokázali vstřelit ani branku, prohráli 0:2 a připsali si již sedmou porážku z posledních osmi zápasů.

Marek Schwarz
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Neodehráli jsme špatný zápas. Hlavně na začátku utkání jsme měli šance jít do vedení, bohužel se nám nepodařilo skórovat a utkání vyhrát, takže momentálně převládá trochu zklamání," hodnotil utkání Schwarz. "Na začátku jsem byl trochu nervózní, ale postupně jsem se do toho dostal a chytalo se mi dobře," popsal své pocity.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Kladno

Gólman s reprezentačními zkušenosti přišel před sezonou do Sparty na post brankářské jedničky, výluka NHL však tuto situaci změnila. Přednost dostával Michal Neuvirth a ani po jeho návratu za oceán se Schwarzovi příliš nedařilo. "Výměnu jsem bral pozitivně. Něco jsem tušil už dopředu, spekulovalo se o tom a já jsem rád, že to nakonec dopadlo a jsem teď v Liberci. K situaci ve Spartě se již nechci vracet," podotkla brankářská posila Bílých Tygrů.

Brankář Liberce Marek Schwarz v akci
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Liberec je pro Schwarze po Mladé Boleslavi, Plzni, Třinci a Spartě pátým extraligovým působištěm. Šestadvacetiletý brankář si svůj nový klub zatím pochvaluje. "Jsem tu teprve krátce, ale všichni mě tu přijali parádně. Cítím tady důvěru a jsem šťastný, že tu můžu být. Věřím, že půjdeme nahoru, tým na to určitě má," sdělil rodák z Mladé Boleslavi.

Liberci se však v této sezoně nedaří, připsal si již sedmou porážku z posledních osmi zápasů a zůstal předposlední. Trpělivost pomalu dochází i libereckým fanouškům, kteří na začátku utkání na protest proti klubovému vedení opustili tribuny. "Je to samozřejmě nepříjemné, ale diváci na to mají právo. Delší dobu se nedaří a lidé chtějí nějaké změny. Já věřím, že týmu pomůžu a začneme vyhrávat. Play out nechce hrát nikdo z nás," dodal brankář, jenž v dresu St. Louis Blues okusil i slavnou NHL.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články