Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Kladno uspělo v Liberci, Bílým Tygrům nepomohl ani Schwarz

Liberec - Hokejisté Kladna zvítězili v jubilejním 1000. kole základní části samostatné české extraligy na ledě Liberce 2:0 a připsali si první výhru bez Jaromíra Jágra a dalších hvězd z NHL. Gólem a nahrávkou se na výhře podíleli Miloslav Hořava a Jiří Kuchler, Jan Chábera vychytal druhé čisté konto v sezoně. Rytíři se tak udrželi na pátém místě. Předposlední Liberec naopak nenapravil nepovedený páteční výkon z Vítkovic (1:7) a připsal si sedmou porážku z posledních osmi zápasů. Bílým Tygrům nepomohla ani čerstvá brankářská posila Marek Schwarz, jenž přišel ze Sparty výměnou za Marka Pince.

Utkání Liberec - Kladno
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

V úvodu utkání měl však více práce hostující Chábera. Do dobré příležitosti se dostal Jonák, ale v situaci dva na jednoho branku přestřelil. Následně hráli Bílí Tygři přesilovku, ale k vážnějšímu ohrožení Chábery se nedostali. Stejně si vedli při své výhodě i kladenští Rytíři. První branky se diváci dočkali v závěru třetiny, kdy po nenápadné akci skóroval hostující Hořava a otevřel skóre utkání. Více zajímavých okamžiků první třetina nenabídla. Diváky tak zaujala jen akce libereckého fanklubu, který vyvěsil na protest transparent směřující k vedení klubu a na deset minut opustil tribuny.

Do druhého dějství vstoupili aktivněji hosté a Schwarz si připsal několik zásahů. Ve 25. minutě byl na hraně brankoviště důrazný Kuchler a poslal Rytíře do dvougólového vedení. Severočeši mohli snížit v následné přesilovce, ale Cháberu vůbec neohrozili, což se nelíbilo ani divákům a z hlediště se spustil pískot. V polovině utkání ujel při vlastním oslabení do brejku domácí Bortňák, Chábera však jeho blafák vytěsnil nad. Ani ne o minutu později se řítil na hostující branku osamocen kapitán Nedvěd, ani on však tváří v tvář Cháberovi neuspěl.

Do třetí třetiny udělal domácí trenér Pešán změny ve složení útočných formací a Liberec se musel tlačit do ofenzivy. Dobře bránící Kladno ho však do žádných velkých šancí nepouštělo a v poklidu kontrolovalo hru. V nadějné šanci se ocitl Dušek, Chábera byl ale připravený. Na druhé straně vytáhl výborný zákrok proti střele Valského také Schwarz. Zmar Libereckých ilustroval Tomáš Urban, jenž necelých pět minut před koncem fauloval vysokou holí a obdržel dvojitý menší trest. Kladno tak odehrálo zbytek utkání v přesilové hře. Vytvořilo si několik jasných šancí, ale skóre už se nezměnilo.

Bílí Tygři Liberec - Rytíři Kladno 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 19. M. Hořava (Majeský, Kuchler), 25. Kuchler (M. Hořava). Rozhodčí: Fraňo, Turčan - Bádal, Svoboda. Vyloučení: 7:5. Bez využití. Diváci: 4 102.

Liberec: Schwarz - Čakajík, Vitásek, Čutta, Jánošík, Ulrych, Derner, Výtisk, Štich - Bulíř, Nedvěd, Dušek - Duda, Filippi, Víšek - T. Urban, Bortňák, Kica - J. Vlach, Galamboš, Jonák. Trenéři: Pešán, M. Černý a Kapoun.

Kladno: Chábera - Kameš, Piskáček, Majeský, Černošek, Doudera, L. Procházka, Mocek, David Růžička - M. Látal, Lukáč, Eberle - M. Hořava, Kuchler, Valský - Rudovský, Dalecký, Kuchejda - Obdržálek, Melka, Strnad. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Milan Černý (Liberec): "Měli jsme slušný začátek, ale bohužel jsme se nedostali do vedení. Poté jsme paradoxně z první akce soupeře v závěru třetiny sami inkasovali. Ve druhé třetině jsme měli dva samostatné nájezdy, ale neproměnili jsme je. Pak už to byla taková křeč, dobývali jsme kladenskou branku, ale puky se odrážely jinam, než jsme potřebovali."

Petr Tatíček (Kladno): "Přijeli jsme do Liberce s tím, že se nesmí opakovat nepovedený výkon z Karlových Varů. Důležité bylo, že jsme se dostali do vedení. Jako zlomový okamžik zápasu považuji dva nájezdy Liberce, které zlikvidoval výborný Chábera. Podali jsme jeden z našich nejlepších výkonů a jsou to pro nás velmi důležité body."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články