Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Litvínov poprvé v sezoně bodoval s Plzní, výhru zařídil Lukeš

Litvínov (Mostecko) - Hokejisté Litvínova vyhráli ve 40. kole extraligy nad vedoucí Plzní 2:1 po samostatných nájezdech a na čtvrtý pokus dokázali poprvé v sezoně s indiány bodovat. O vítěznou branku se postaral v rozstřelu František Lukeš. Plzeň za poslední tři kola získala jen dva body, přesto má v čele před druhým Zlínem stále desetibodový náskok. Slavnostní buly před utkáním jubilejního 1000. kola samostatné české extraligy vhodily mezi Ručinského a Straku litvínovské legendy - Jiří Šlégr s Robertem Reichlem.

Utkání Litvínov - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Miroslav Rada

V páté minutě Piroš obkroužil branku, ale nedokázal kotouč zasunout k bližší tyčce. Další šance domácích přišla v osmé minutě, kdy Gulova rána od modré čáry těsně minula pravou tyč Svobodovy branky, a následnou střelu Kubinčáka zneškodnil hostující brankář semaforem. Severočeši se ujali vedení v 18. minutě, kdy v početní výhodě vystřelil od modré čáry Kubát, trefil tyč a Svoboda si puk nešťastně betonem srazil do vlastní sítě. V úvodu druhé třetiny mohli hosté vyrovnat, ale Strakova střela ani Gulašova teč k vyrovnaní nevedly.

Na druhé straně ujeli v oslabení Lukeš s Hüblem, který přestřelil branku. Verva převzala iniciativu a přidala na obrátkách. Ručinský měl během střídání dvě střely, ale neuspěl. Na Hübla zívala po Kubátově střele prázdná branka, ale ani litvínovský kanonýr svou šanci nevyužil. Ve 27. minutě vybídl Pšurný Kubinčáka, ten však ve vyložené šanci selhal. Z protiútoku se radovali hosté, když se o vyrovnání postaral střelec Gulaš. V závěru druhé části udělal za brankou chybu Stříteský, ale Dvořák s Balejem nabídnutou šanci nedokázali využít.

V závěrečné části měl nejdříve dvě dobré střelecké příležitosti Ručinský. Ve 49. minutě dostal puk do litvínovské branky Pletka, ale gól nebyl uznán, protože Kovář vychýlil branku. Další plzeňskou šanci měl obránce Hanzlík, ale Francouz zasáhl pravým betonem. V závěru třetí třetiny Ručinský tečoval Martynkovo nahození a Svoboda s problémy udržel puk před brankovou čarou. Ve třetí minutě prodloužení chyboval v obranném pásmu Kubát, který nechtěně přihrál Gulašovi, ale ten rozhodnout nedokázal. V rozstřelu se pak prosadili jen domácí Lukeš a Hanzl.

HC Litvínov - Škoda Plzeň 2:1 po nájezdech (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávka: 18. Kubát, rozhodující sam. nájezd Lukeš - 27. Gulaš (Vlasák). Rozhodčí: Jeřábek, Kalivoda - Bláha, Kostka. Vyloučení: 5:5, navíc Gula (Litvínov) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4 185.

Litvínov: Francouz - Kousalík, Kubát, Stříteský, Zeman, Gula, Brejčák, Jareš - Majdan, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Ručinský - Kubinčák, Piroš, R. Pšurný - Baláž, Smolka, Gerhát. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.

Plzeň: A. Svoboda - Jiří Hanzlík, J. Jeřábek, Havíř, St. Pierre, Boháč, Dan Růžička - Gulaš, Martin Straka, Vlasák - Lev, Jan Kovář, Pletka - Balej, Kašpařík, Dvořák - Hollweg, Havlíček, Johnson. Trenéři: Razým, Michal Straka a Pejchar.

Vladimír Jeřábek (Litvínov): "Věděli jsme, že budeme hrát s hodně silným týmem. V první třetině jsme udělali jednu chybu v obraně a hned z toho mohla být branka. Ve druhé části z naší gólovky, kdy jsme mohli dát na 2:0, jsme z přečíslení branku dostali. Poté se hodně bránilo, zarputile se hrála všechna oslabení. Zápas dospěl do nájezdů, a to je loterie. Jsme rádi za bod navíc."

Michal Straka (Plzeň): "Viděli jsme vyrovnaný zápas. Obě mužstva se soustředila na obranu a hrála disciplinovaně. Bylo minimum brankových příležitostí a minimum přečíslení. Dneska se nám nedařily přesilovky. S bodem jsme ale spokojeni. V posledních zápasech jsme nehráli dobře hlavně do obrany. Dnes jsme ale dostali jen jednu branku, takže bod bereme."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články