Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vítkovice zostudily odevzdaný Liberec sedmi góly

Ostrava - Hokejisté Vítkovic deklasovali v 39. kole extraligy Liberec 7:1 a prohry z posledních dvou vzájemných zápasů vrátili Severočechům i s úroky. Liberečtí v Ostravě zcela propadli, domácí o výsledku rozhodli třemi góly hned v první části a dosáhli největší výhry v sezoně. Přestože Bílým tygrům se do sestavy po interním disciplinárním trestu vrátil kapitán Nedvěd, podali v Ostravě slabý až odevzdaný výkon.

Radost hokejistů Vítkovic
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Výsledek nebyl na vážkách ani deset minut. Domácí po vedoucím gólu Slobody, kterému před prázdnou bránu předložil puk perfektně Huna, naprosto ovládli hru. Zatímco Pinc v liberecké brance nevychladl, Málek na opačné straně zíval nudou. Druhý gól zaznamenal bombou od modré čáry Kudělka, který po deseti sekundách využil vítkovickou přesilovku. Záhy Huna blafákem rozhýbal gólmana, ale puk zasunul jen do tyčky a dvě vyložené šance hned poté nevyužil ani Húževka.

Liberec na Málka poprvé pořádně vypálil až po čtvrthodině při přesilovce, ale jalový výkon na všech frontách ještě zvýraznil individuálními hrubkami. Vitáskovu rozehrávku v 20. minutě vypíchl Huna a 48 sekund před koncem první třetiny ze sólového nájezdu liberecký odpor nadobro zlomil. Do liberecké branky putoval Vošvrda, domácí si ale s protivníkem nadále pohrávali jako kočka s myší. Liberec jim ve 24. minutě nabídl přesilovku pět na tři, kterou po oku lahodící kombinaci celé řady rychle ukončil Roman.

Severočeši vlastními chybami vybízeli Ostravany k dalším úderům. Nedvěd zaváhal ve středním pásmu, puk mu sebral Ujčík a Hruška brejk v přečíslení završil pátou trefou, následně liberecká defenzíva otevřela cestu za gólem i Szturcovi. Derner hned v úvodu třetí třetiny "namazal" Klimkovi, jeho sólo však zlikvidoval Vošvrda. V závěru Liberec mohl zkorigovat debakl, když přesilovou hru využil švihem Štich. Jenže pak hosté znovu propadli ve středním pásmu a Kucsera ranou bez přípravy vrátil rozdíl do podoby s šestigólovým rozdílem.

Vítkovice Steel - Bílí Tygři Liberec 7:1 (3:0, 3:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 6. Sloboda (Huna, Svačina), 10. Kudělka (Barinka), 20. Huna, 24. Roman (Svačina, Huna), 32. R. Hruška (Ujčík), 39. Szturc (Kolouch, R. Hruška), 58. Kucsera (Szturc, Voráček) - 52. Štich (Nedvěd, Duda). Rozhodčí: Hribik, Jeřábek - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:1. Diváci: 5041.

Vítkovice: Málek - Barinka, Kudělka, Sloboda, Voráček, Malík, Stehlík, Sedlák - Klimek, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - Ujčík, R. Hruška, Strapáč - J. Káňa, Kolouch, Szturc - od 41. navíc Kucsera. Trenéři: Oremus a Svozil.

Liberec: Pinc (21. Vošvrda) - Čakajík, Vitásek, Čutta, Jánošík, Výtisk, Derner, Štich - Galamboš, Nedvěd, Bulíř - Duda, Filippi, Víšek - Urban, Bortňák, Kica - Krejčík, Dušek, Bárta - Vantuch. Trenéři: Pešán, M. Černý a Kapoun.

Ladislav Svozil (Vítkovice): "Liberec je venku nevyzpytatelné mužstvo. Chtěli jsme eliminovat jeho brejky, což se nám v první třetině dařilo a nepustili jsme ho do žádné šance. Sami jsem využili naše šance i přesilovku a myslím, že po využité přesilovce pět na tři ve druhé třetině už bylo rozhodnuto. Chtěli jsme zápas dohrát tak, že vydržíme být trpěliví v obranné činnosti, ale pod vlivem vysokého vedení už někteří hráči nebyli tak ostražití. Kvůli Romanu Málkovi jsme chtěli udržet nulu, to se nepovedlo, ale hráčům jsme za výkon samozřejmě poděkovali."

Filip Pešán (Liberec): "Dneska se na takhle velkém kluzišti jako ve Vítkovicích musí hrát více bruslivý a kombinační hokej. A nalejme si čistého vína - takový hokej my nejsme schopni hrát. Asi čtyřikrát nebo pětkrát v držení kotouče pošleme domácí do samostatného nájezdu, výsledek mohl být ještě drtivější. Ale nic nekončí, musíme se připravit na utkání s Kladnem, kde musíme bodovat."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články