Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Litvínov i potřetí v sezoně porazil Brno

Litvínov - Hokejisté Litvínova zdolali Brno 5:2 a po předchozí sérii pěti porážek bodovali podruhé za sebou naplno. Verva tak vyhrála nad úřadujícím vicemistrem i potřetí v sezoně, tentokrát však poprvé za tři body. Dvěma góly se na tom podílel slovenský útočník Juraj Majdan.

Litvínov už zařadil do sestavy čerstvou posilu, útočníka Kamila Piroše, který na konci listopadu skončil angažmá v Jekatěrinburgu. Do první velké šance se dostal domácí Smolka, který zakončil únik bekhendovým blafákem do boční sítě. Litvínov se pak ubránil i 25 vteřin ve třech proti pěti, Kometa odolala dokonce 67 sekund ve dvojnásobném oslabení. Těsně po skončení přesilovky se ale Verva dočkala vedení, když Kubinčák přihrál zpoza branky Smolkovi, který nedal zblízka Trvajovi šanci. V 18. minutě ale přišlo vyrovnání, když se trefil z pravého kruhu Jan Hruška.

Na přelomu první a druhé části přečkalo Brno oslabení a pak Kometa dvakrát zahrozila. Nejdříve to byli Zohorna s Janem Hruškou a pak Malec, ale Franěk při těchto nebezpečných závarech s pomocí obrany držel nerozhodný stav. Ten se neměnil ani při trestech domácího Guly a hostujícího Hořavy. V polovině utkání ale znovu získal vedení Litvínov. Po rychlém brejku našel Pšurný před brankou Martynka, jehož dorážku si sudí ještě prověřili u videa, a následně potvrdili stav 2:1. A 54 vteřin před koncem druhé části zvýšil Majdan, který dorážel po Lukešově bekhendové střele.

Hned po 46 sekundách závěrečného dějství se slovenský reprezentant zapsal mezi střelce podruhé, když se trefil z mezikruží poté, co se k němu odrazila Kubátova přihrávka. Za dvě minuty ale využil Divíšek přesilovku a Kometa ještě vykřesala naději. Tu mohl zmařit Hübl, ale v úniku na Trvaje nevyzrál. Franěk ale po polovině třetí části také podržel svůj tým v oslabení tří proti čtyřem a potom i 57 vteřin ve třech proti pěti. Litvínov pak pozorně bránil a v 56. minutě po brejku pojistil výsledek Hanzl.

HC Verva Litvínov - HC Kometa Brno 5:2 (1:1, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 14. Smolka (Kubinčák, J. Černý), 31. Martynek (R. Pšurný), 40. Majdan (Lukeš, V. Hübl), 41. Majdan (Kubát), 56. Hanzl (Ručinský, Stříteský) - 18. J. Hruška (J. Svoboda, Valach), 43. Divíšek (T. Svoboda, Dočekal). Rozhodčí: Homola, R. Polák - Bejček, Ondráček. Vyloučení: 8:6. Využití: 0:1. Diváci: 4250.

Litvínov: Franěk - Jareš, Kubát, Stříteský, Zeman, Gula, Brejčák, Charousek, Sklenička - Majdan, V. Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Ručinský - J. Černý, Piroš, Kubinčák - Baláž, Smolka, R. Pšurný. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.

Kometa Brno: Trvaj - Valach, Žižka, Švrček, Bičánek, Malec, Valábik - Petrovický, Čermák, Dlouhý - T. Svoboda, Divíšek, Holec - Zohorna, J. Hruška, J. Svoboda - Erat, Koreis, M. Hořava - od 41. navíc Dočekal. Trenéři: Venera a Oslizlo.

Vladimír Jeřábek (Litvínov): "Věděli jsme, že Kometa je silné mužstvo a má výborné přesilovky. Paradoxně jsme proti nim dneska výborně ubránili oslabení ve třech a to si myslím, že rozhodlo zápas. Byl to opět takový kolektivní výkon, jak jsme měli šňůry dříve a sbírali jsme body. Byl podpořený bojovností, výbornou obranou a výborným brankářem. Uklidňující gól byl na 4:1 na začátku třetí třetiny, Kometa byla stále nebezpečná, ale už jsme si pak věřili a takticky to dohráli. Kamil Piroš odehrál slušný zápas, dost nám zesílil třetí útok. Je to klasický centr a udrží puk."

Zdeněk Venera (Kometa Brno): "Byli jsme ve hře do stavu 1:1, pak se nám nějak rozsypala obranná hra. Poslední dobou dostáváme strašně jednoduše góly. Bránění je špatné, takže můžu říct, že domácí vyhráli naprosto zaslouženě. Byli celkově lepší. My jsme tam měli také nějaké slibné šance, jak v první třetině, tak potom v přesilovce pět na tři, ale bohužel se nám to nepodařilo proměnit."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články