Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Třinec podlehl Spartě a dál se venku trápí

Praha – Hokejisté Sparty pod trenérem Jandačem dál stoupají tabulkou. Po vítězství v dohrávce 32. kola extraligy nad Třincem 4:2 a páté výhře za sebou se posunuli na deváté místo o skóre před České Budějovice. Třinečtí Oceláři jen potvrdili, že mimo vlastní kluziště se jim příliš nedaří, jelikož z uplynulých deseti zápasů venku vytěžili jen dva body.

Sparťanská radost
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Sparta úvodní třetinu ovládla. Třinec Neuvirtha vážněji neohrozil ani při Krstevově vyloučení, naopak Hamerlíka otestoval v oslabení Hovorka. V deváté minutě už se Pražané dočkali vedení, když za nezformovanou obranou Třince našel Hlinka ideálně Pacovského, který otevřel skóre.

V 18. minutě Sparta zvýšila. Galvas fauloval unikajícího Treilleho a francouzský útočník z trestného střílení blafákem do bekhendu zvýšil. Po 56 sekundách druhé části měli domácí možnost další penalty po faulu Rotha, ale Rachůnkovi se nepodařilo zakončení proti Hrubcovi, který pro tento okamžik nahradil Hamerlíka.

Třinci se nedařilo, šance neměl ani při vyloučení Hovorky a potom ani ve výhodě čtyř proti třem. Naopak Sparta byla v přesilovce nebezpečná. Tenkrátovu ránu Hamerlík se štěstím srazil na tyč, po přesilovce neproměnil únik Sekáč. Sparta zvýšila své vedení 17 vteřin před koncem druhé části. Hovorka vybojoval puk, jeho výzvu před odkrytou pravou tyčí ještě Sekáč neproměnil, ale následně překonal Hamerlíka bekhendovým zakončením.

Třinec se nevzdával, ale Zíbovu šanci pokryl Neuvirth. Ve 47. minutě zachránil hosty při Tonově sólu Hamerlík a jeho spoluhráči zápas zdramatizovali. V 51. minutě usměrnil Bonkovu přihrávku do sparťanské branky nejlepší kanonýr extraligy Růžička a připsal si 29. trefu v sezoně. Za 44 vteřin se trefil po Květoňově asistenci do odkryté branky Rákos, v 58. minutě ale uklidnil Spartu ránou z pravého kruhu Bahenský. 

HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 4:2 (2:0, 1:0, 1:2)Branky a nahrávky: 9. Pacovský (J. Hlinka, P. Ton), 18. S. Treille z trestného střílení, 40. Sekáč (Hovorka), 58. Bahenský (P. Ton) - 51. M. Růžička (Bonk, Zagrapan), 52. Rákos (D. Květoň, Hudler). Rozhodčí: Hodek, Šindler - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 5259.

Sparta: Neuvirth - Pilař, Sičák, Milam, Jan Hanzlík, Philipp, Vallin, Krstev - P. Ton, J. Hlinka, Pacovský - Tenkrát, Přibyl, I. Rachůnek - Hovorka, Broš, Sekáč - S. Treille, Bahenský, Forman - od 41. navíc Foster. Trenéři: Jandač a Votruba.

Třinec: Hamerlík (v čase 20:56 na TS Hrubec) - Roth, Galvas, Hrabal, Zíb, Lojek, Ovčačík, od 41. navíc Kania - M. Růžička, Bonk, Varaďa - Orsava, Hudler, Zagrapan - D. Květoň, Peterek, Adamský - Klimenta, Polanský, Rákos. Trenéři: Turek a Janků. 

Jan Votruba (Sparta): "První třetinu jsme hráli opravdu dobře, dostávali jsme se do šancí a zaslouženě jsme vedli. Ve druhé bylo důležité, že jsme přestáli oslabení tři na čtyři a čtyři na pět a v závěru třetiny jsme dali gól do šatny. Měli jsme tam ještě další šanci, ale bohužel jsme ji nedali. Ve třetí třetině jsme trošku ztratili koncentraci, Třinec je tak silný tým, že se lehkovážnost okamžitě vymstí. Bylo důležité, že jsme pak hru stabilizovali a ZdeněkBahenský to sehrál výborně v útočném pásmu a dal na 4:2. Mimo jedné minuty podalo mužstvo vynikající výkon."  

Josef Turek (Třinec): "Začali jsme špatně. První třetinu jsme zaslouženě prohráli, byl to z naší strany slabý výkon. Do druhé třetiny jsme udělali určité korektury, mančaft se trošku zvednul. Hra se trošku srovnala, ale Sparta měla pořád víc gólových šancí. Do kabiny jsme dostali na 3:0 a to byl velký zlom v zápase. Třetí třetina byla z naší strany nejlepší, snížili jsme na 2:3 a byly tam ještě další šance, ale výborný Neuvirth nám nedovolil srovnat. V závěru byla chyba našeho obránce, nechali střílet útočníka (Bahenského) z kruhu a bylo po zápase." 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články