Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Jágr po dalším prohraném zápase diskutoval o krizi se spoluhráči v kabině

Litvínov - Hvězdný tým Kladna je v krizi. Jaromír Jágr a spol. prohráli pět z posledních šesti utkání a po nezdaru v Litvínově se mužstvo s trenéry na dlouhé minuty zavřelo do kabiny, aby si vše vyříkali. Přestože se nejednalo o nic dramatického, podle hlavní hvězdy a majitele klubu to bylo nutné.

Jaromír Jágr
zdroj: ČT24 autor: youtube.com

"Jsme jeden mančaft a vše je o komunikaci. Musíme si k tomu něco říct, chci znát názor hráčů. Možná to dříve v našem klubu bylo normální (prohrát pět z šesti zápasů), ale teď se to stát nesmí. Je to jen na nás, nikdo nám z toho nepomůže. Proto jsme si sedli," řekl Jágr po utkání, ve kterém vstřelil dvě branky a připsal si jednu asistenci.

Zároveň byl ale na ledě i při klíčovém momentu v závěru. Při vlastní přesilovce nastřelil bránícího hráče a z následného rychlého protiútoku se prosadil Michal Trávníček. "I takový je hokej. Byla to moje chyba, ale s tím se nedá nic dělat. Nebylo to, že bych ztratil puk. Prostě jsem nastřelil hráče a oni vyjeli dva. To se stává," uvedl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Kladno

Jágr se snažil Trávníčkovi a Marku Posmykovi v brejku zabránit, ale nepodařilo se mu to. Nakonec skončil sám na ledě, v brance a dlouho se nezvedal. "Do poslední chvíle jsem doufal (že akci zabráním), hlavně jsem nechtěl jet úplně naplno a pak se mi to vymstilo," řekl s úsměvem čtyřicetiletý útočník.

Jágr se v Litvínově představil v soutěžním zápase po 22 letech a opět odjel s porážkou. "Naší dlouhodobou slabinou je proměňování šancí, hlavně v prvních dvou třetinách. Pak ti zákonitě odejdou síly a soupeř udeří. Z minima vytěží maximum. To se nám ale nestalo poprvé," uvedl olympijský vítěz, mistr světa a držitel Stanleyova poháru. "Je to dlouhodobé. Musíme se z toho dostat. Život jde dál a jsme teprve v půlce sezony," řekl.

Současná krize může podle slavného kladenského odchovance týmu pomoci. "Pokud s ní dobře naložíme a poučíme se z ní," podotkl Jágr, který se tentokrát na ledě neutkal s Jiřím Šlégrem, Robertem Reichlem nebo Martinem Ručinským. "Hrál jsme proti nim od mladičkých let, jsme přibližně stejně staří, takže jsme se potkávali pořád. Jsme velcí kamarádi, ale kluci už to zabalili. Já jsem takový poslední mohykán," smál se Jágr v narážce na Šlégra s Reichlem, kteří už ukončili kariéru. Ručinský v současné době také v sestavě Litvínova chybí.

Od příštího kola se navíc Kladno musí obejít bez svého klíčového obránce Marka Židlického, který se vrací do zámoří. "To je obrovská ztráta. Je to suverénně nejlepší český obránce a nám bude scházet. Hlavně mně. Zvykli jsme si na sebe a já jsem přesně věděl, co od něj čekat," uvedl Jágr. Od pondělí si budou Rytíři zvykat na hru bez něj. "Máme tři čtyři tréninky, abychom to zvládli," řekl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články